Închide

Le merge bine austriecilor în Rusia! Raiffeisen Bank, creştere peste aşteptări a profitului net în T1

Avatar
Raiffeisencasapop

Sursă foto: Wikimedia Commons

Timp de citire: 2 minute

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una dintre băncile europene cu cea mai mare expunere pe Rusia, a raportat joi seara o creştere peste aşteptări, de 49%, a profitului net în primul trimestru al acestui an, transmite Reuters.

În primele trei luni ale acestui an, Raiffeisen Bank International a realizat un profit net de 657 milioane de euro, în creştere faţă de un rezultat net de 442 milioane de euro în perioada similară a anului trecut şi peste estimările analiştilor care mizau pe un profit de 528 milioane de euro. Rezultatul operaţional a crescut şi el de la 1,09 miliarde de euro până la 1,51 miliarde de euro, peste estimările analiştilor care mizau pe un profit operaţional de 1,28 miliarde de euro.

Raiffeisen Bank International a dat publicităţii aceste cifre cu o zi înainte de data planificată oferind foarte puţine explicaţii cu privire la factorii care au stat în spatele acestei creşteri semnificative a profitului net.

Pentru moment, RBI nu a oferit noi informaţii cu privire la viitorul afacerilor sale din Rusia. La finele lunii martie, directorul general de la RBI, Johann Strobl, le-a spus acţionarilor că banca austriacă va analiza o posibilă vânzare sau separare de afacerile din Rusia. Potrivit lui Strobl, Raiffeisen va continua să îşi reducă activităţile în Rusia în timp ce îşi evaluează opţiunile dar va menţine anumite operaţiuni în ideea de a putea să îşi păstreze licenţa bancară.

Raiffeisen Bank International (RBI) operează în Rusia încă de la prăbuşirea fostei URSS şi în prezent este a zecea mare bancă din Rusia în funcţie de active. Anul trecut, Raiffeisen a înregistrat un profit net de aproximativ 3,8 miliarde de euro, datorită în mare parte unui plus de profit de două miliarde de euro de pe urma afacerii sale din Rusia.

Raiffeisen Bank, bancă aflată în top 5, activează în România de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4900 de angajaţi în aproape 300 de unităţi, 1130 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

scroll to top