Închide

Legendarul tren Orient Express a ajuns în România. Unde a staționat?

Avatar
Orient Expres In Romania 32907600

foto: TVR

Timp de citire: < 1 minut

Faimosul tren Orient Express a ajuns, luni, 29 august, în România, cu opriri în gările Sinaia și București Nord, pentru a-și continua apoi călătoria spre Istanbul.

Conform programului oficial, Venice Simplon Orient Express a sosit în Gara Regală Sinaia luni, 29 august, unde a staționat între orele 08:52 – 12:20, iar apoi s-a îndreptat spre Gara de Nord din București, unde era programat să ajungă la 14:16. A doua zi, trenul va pleca spre Videle, Giurgiu și apoi Istanbul, relatează clubferoviar.ro.

Trenul legendar, cu plecare din Paris, își reia astfel călătoria în acest an, după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse în condițiile pandemiei.

În decembrie 2018, VSOE a fost preluată de LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, holding multinațional specializat în modă, servicii și bunuri de lux, desemnată în 2021 cea mai valoroasă companie din Europa.

Conform sursei citate, vagoanele trenului Orient Express sunt tractate, pe teritoriul României, de câte două locomotive.

Ultima oară, Orient Express a fost în România în anul 2019, când a ajuns în după-amiaza zilei de 26 august în Gara de Nord.

Din tot traseul său ce traversează continentul european, singurele două tronsoane neelectrificate se află pe teritoriul României, între Episcopia Bihor-Oradea-Cluj Napoca și între Videle (Rădulești) și Giurgiu.

 

scroll to top