Închide

Proprietarul magazinelor IKEA cumpără 49% din pachetele de energie eoliană suedeze

Avatar
Ikea Manila

Fotografie de Ruel Del Jamorol pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Ingka Group, proprietarul majorității magazinelor IKEA din întreaga lume, a declarat luni că a convenit să cumpere o participație de 49% în trei proiecte de dezvoltare eoliană în largul Suediei de la compania de dezvoltare a energiei regenerabile OX2 pentru 58 de milioane de euro (57,5 milioane de dolari), scrie Reuters.

Ingka Investments, divizia de investiții a grupului Ingka, a precizat într-un comunicat că proiectele aflate în faza incipientă – două în Marea Baltică și unul în largul coastei de sud-vest – au potențialul de a ajunge la o capacitate instalată totală de 9.000 de megawați (MW).

„Proiectele au potențialul de a produce până la 38 TWh (terawatt-oră) combinate, odată ce vor fi operaționale, ceea ce corespunde la peste 25% din energia electrică consumată în Suedia în 2021″, a precizat acesta.

Grupul Ingka produce deja mai multă energie regenerabilă decât consumă, după ce a investit aproximativ 3 miliarde de euro în proiecte eoliene și solare începând din 2009.

Acesta intenționează să ajungă la investiții de 6,5 miliarde de euro până în 2030, ca parte a eforturilor de a crește utilizarea energiei regenerabile în întregul său lanț de aprovizionare. Deține 575 de turbine eoliene, 20 de parcuri solare și 935.000 de panouri solare pe acoperișurile magazinelor și depozitelor IKEA.

scroll to top