Închide

Licitație publică pentru extinderea celui mai important aeroport din Transilvania

Avatar
Aeroport Cluj

Foto: airportcluj.ro

Timp de citire: < 1 minut

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a lansat o licitaţie publică pentru elaborarea documentației “Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investiţii extindere Terminal Pasageri Plecări pe latura de Nord”. Termenul limită de depunere a ofertelor de participare este 19.11.2021, iar valoarea contractului este de 700.000 lei, aproape 140.000 de euro.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost desemnat în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva. Evenimentul a avut loc cu ocazia celui de-al 31-lea Congres şi Adunare Generală a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (ACI EUROPE), care a reunit lideri din industria transporturilor aeriene din 55 de ţări.

Premiul a fost acordat Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca pentru măsurile implementate în gestionarea activității pe tot parcursul crizei SARS-CoV-2 şi reconversia forţei de muncă pentru a se adapta la condiţiile pandemice, pentru redresarea rapidă a traficului de pasageri, dar şi pentru eforturile aeroportului de a aduce noi rute şi companii aeriene, ceea ce a făcut ca Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca să aibă acum mai multe rute decât înainte de pandemie.

De asemenea, Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit, în luna septembrie, pasagerul cu numărul un milion, pentru a zecea oară în istoria sa. Conducerea aeroportului este optimistă și își dorește ca anul viitor să ajungă la cifra de 2 milioane de pasageri.

scroll to top