Închide

Lidl se laudă că a mușcat din felia tuturor retailerilor în cumpărăturile de Crăciun

Avatar
Lidl Aldi

Foto: YouTube.com

Timp de citire: 2 minute

Lidl s-a lăudat cu faptul că este singurul magazin alimentar care a reușit să muște din cheltuielile fiecărui concurent în perioada sărbătorilor – inclusiv Aldi, în Marea Britanie. Lidl a citat datele Kantar pentru a dezvălui că a câștigat 116 milioane de lire sterline din cheltuielile cumpărătorilor de la rivali în cele 12 săptămâni până la 24 decembrie, inclusiv 12,2 milioane de lire sterline de la marele său concurent, Aldi.

Sumele atrase de la alții au inclus 51,6 milioane de lire sterline de la Tesco, Sainsbury’s, Morrisons și Asda. Restul a provenit de la supermarketurile premium și de la alte magazine alimentare, însumând 52,3 milioane de lire sterline.

Noile date referitoare la comportamentul consumatorilor de sărbători au fost publicate la doar câteva zile după ce Aldi s-a lăudat, în cadrul campaniei sale de Crăciun, că a mușcat serios din cota de piață Lidl – dar pe parcursul anului, și nu de Crăciun.

Actualizarea tranzacțiilor de Crăciun a Lidl a plasat creșterea globală a vânzărilor sale la 12% de la an la an în cele patru săptămâni până la 24 decembrie, în timp ce Aldi a înregistrat o creștere de 8% în aceeași perioadă, conform datelor citate de TheGrocer.UK.

De asemenea, Kantar a clasat Lidl ca fiind magazinul cu cea mai rapidă creștere în cele 12 săptămâni până la 24 decembrie, cu vânzări în creștere cu 13,8%. Aldi, aflat pe locul al doilea, a înregistrat o creștere a vânzărilor de 9,9% în aceeași perioadă, potrivit Kantar.

Luând în considerare inflația și extinderea proprietății fiecărui retailer, Clive Black de la Shore Capital a estimat că Aldi a înregistrat o scădere a volumului în același magazin de 2%-3%, iar Lidl s-a bucurat de o creștere a volumului de 4%.

scroll to top