Închide

Lista celor care au primit vouchere în Programul Rabla pentru Electrocasnice, publicată de AFM

Avatar
children, win, success

Fotografie de StartupStockPhotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat 24.014 de vouchere în cadrul etapei a doua a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice), potrivit unui comunicat de presă.

Instituţia a publicat marţi pe site-ul www.afm.ro lista solicitanţilor aprobaţi în a doua etapă.

Potrivit AFM, au fost aprobate 13.978 vouchere pentru laptopuri şi 10.036 vouchere pentru tablete. Voucherele au o valoare de 500 de lei fiecare pentru laptopuri şi 300 de lei fiecare pentru tablete. Valabilitatea voucherelor este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele on-line prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

“În schimbul achiziţionării unui laptop sau a unei tablete se poate preda fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament eligibil în program, cu excepţia laptopurilor şi a tabletelor. Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului”, subliniază sursa citată.

Solicitanţii aprobaţi în această etapă nu vor mai putea selecta vouchere pentru aceeaşi categorie de electrocasnice pe parcursul acestui an calendaristic. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

AFM a anunţat, la 1 iulie, că bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare.

scroll to top