Închide

Locuitorii unei țări din Europa primesc 80.000 de euro pentru a se reloca pe insule. Dar există niște condiții

Avatar
cliff of moher, ireland, cliffs

Fotografie de weareaway pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul irlandez vrea să crească populația insulelor oferindu-se subvenții generoase celor care sunt dispuși să se relocheze.

Potrivit programului ”Our Living Islands”, aceștia vor primi 80.000 de euro.

”Scopul acestei politici este acela de a ne asigura că vom avea în continuare comunități durabile, vibrante și prospere pe insulele pentru mulți ani de acum înainte”, a precizat guvernul, potrivit Euronews.

Printre insulele izolate care pot fi alese se numără Arranmore, în largul coastei comitatului Donegal, cu nisipuri aurii și stânci stâncoase, sau insula Clare, în largul coastei comitatului Mayo, un paradis al excursioniștilor cu o populație de doar 160 de locuitori.

Programul este destinat comunităților de pe 30 de insule care nu sunt legate de continent prin poduri. Banii sunt oferiți pentru salvarea și restaurarea de proprietăți abandonate. Astfel, pentru a-i obține, potențialii rezidenți trebuie să cumpere și să dețină o proprietate pe una dintre insule. Casa aleasă trebuie fi fost construită înainte de 1993 și să fie goală de cel puțin doi ani. Banii pot fi folosiți pentru lucrări de construcție, precum izolarea, consolidarea structurii și redecorarea.

Persoanele interesate pot depune cereri începând cu 1 iulie.

scroll to top