Închide

Londonezii nu vor să se întoarcă la birou: 75% din angajați mai bine și-ar da demisia

Avatar
woman, work, smartphone

Fotografie de allser pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aproape trei sferturi dintre angajații londonezi ar prefera să renunțe la locul de muncă actual decât să se întoarcă la birou cu normă întreagă, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg Intellingence. De asemenea, rezultatele studiului arată că mulți dintre londonezi ar cere majorări salariale, în schimbul renunțării la dreptul la un program de muncă flexibil.

Concluziile studiului citat arată că angajații din capitala britanică au mare încredere în puterea lor de negociere, în condițiile unei piețe a forței de muncă în care se manifestă o criză a angajaților valoroși și ale utilizării pe scară largă a programelor flexibile de muncă după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 500 de angajați londonezi în munca de birou. 73% dintre aceștia au declarat că ar prefera să își caute alt loc de muncă dacă li se va cere să lucreze cinci zile pe săptămână în format fizic, la birou. Pentru a-și reconsidera poziția, 40% dintre aceștia ar fi de acord în cazul unei majorări a salariului cu cel puțin 16%.

Potrivit rezultatelor, femeile și angajații mai bine plătiți sunt categoriile mai predispuse să ceară măriri de salarii mai consistente în schimbul revenirii la programul normal de la birou.

”Angajatorii londonezi ar putea fi nevoiți să mențină cu titlu permanent programele de lucru flexibile pentru a-și păstra angajații valoroși”, au declarat autoarele studiului, Susan Munden și Sirine Bouzid.

În ciuda unei decelerări a economiei britanice și a prognozelor care anunță o posibilă intrare într-o recesiune de scurtă durată, șomajul este scăzut în cea mai mare parte a Regatului Unit, angajatorii plângându-se frecvent de lipsa de competențe a candidaților care se prezintă la interviurile de angajare.

În ce privește motivele celor care nu mai vor să se întoarcă la birou cu normă întreagă, costul navetei a fost menționat de peste două treimi dintre aceștia, cu atât mai mult cu cât tarifele pentru transporturile feroviare de călători vor crește cu până la 5,9% în Anglia, începând de luna viitoare.

Peste 95% dintre respondenți au declarat că angajatorii le permit să lucreze de acasă cel puțin o parte din timpul alocat muncii, arată sondajul. Cu toate acestea, proporția personalului care lucrează complet de la distanță în companiile din Londra a scăzut la 19%, de la 24% în iunie 2022.

scroll to top