Închide

Londra | Fără telefoane mobile în școli. Cum sunt sancționați elevii care nu respectă regula?

Avatar
game, internet, friends

Fotografie de natureaddict pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

17 școli din Londra le vor interzice elevilor să mai folosească telefoanele mobile din momentul în care intră în unitatea de învățământ. În caz contrar, smarphone-urile vor fi confiscate timp de o săptămână, transmite The Guardian.

Directorii de la 17 din cele 20 de școli secundare de stat din Southwark, sudul Londrei, au luat măsuri colective pentru a-și face elevii să nu mai fie dependenți de telefoane. Celelalte trei școli spun că vor urma exemplul în curând, notează Digi24.

De asemenea, școlile își propun să ajute elevii și familiile lor să înțeleagă dezavantajele bine documentate ale smartphone-urilor și ale utilizării rețelelor sociale în rândul tinerilor. Acestea includ probleme de sănătate mintală, dependența de timpul petrecut în fața ecranului, impactul asupra somnului, accesul la conținut neadecvat și grafic și risc crescut de furturi și tâlhării.

„Am fost îndemnați să colaborăm după ce am văzut impactul negativ al smartphone-urilor și al rețelelor sociale asupra bunăstării și educației copiilor noștri”, a spus Mike Baxter, director al academiei City of London. „Deși problemele pe care trebuia să le abordăm apar de obicei în afara orelor de școală, deseori în școală au fost expuse aceste comportamente negative”, a adăugat el.

Școlile au convenit că în cazul în care un elev folosește un telefon în timpul zilei de școală, acesta va fi confiscat. Dacă telefonul este un telefon mobil tradițional – fără acces la wifi – acesta va fi returnat relativ rapid. Dacă telefonul este un smartphone, totuși, nu va fi returnat până la o săptămână – sau până când părinții îl ridică ei înșiși.

Măsurile vor afecta peste 13.000 de tineri dintr-unul dintre cele mai performante cartiere din Londra.

Toate școlile secundare vor impune politica pentru copiii de la 7 la 9 ani. Cu toate acestea, unele școli din grup adoptă o abordare pentru „întreaga școală”.

scroll to top