Închide

Lucrări realizate de Picasso, vândute la licitaţie cu peste 108 milioane de dolari

Avatar
Im 382830

Foto: wsj.com

Timp de citire: 2 minute

Unsprezece lucrări de artă semnate de Pablo Picasso, expuse la un hotel din Las Vegas de mai bine de două deceni, s-au vândut la licitație pentru aproape 110 milioane de dolari, potrivit BBC.

Lucrările, deținute de MGM Resorts, au fost prezentate în restaurantul Picasso de la hotelul Bellagio.

Compania a spus că licitația de sâmbătă o va ajuta să îmbunătățească diversificarea colecției sale de artă plastică.

Licitația a prezentat nouă picturi și două piese ceramice ale artistului spaniol, care a murit în 1973.

Colecția se întinde pe mai mult de 50 de ani de producție artistică.

Pictura din 1938, Woman in a Red-Orange Beret, care o prezintă pe iubita și muza lui Picasso, Marie-Thérèse Walter, a obținut cel mai mare preț al serii – 40,5 milioane de dolari. Se aștepta inițial să se vândă între 20 și 30 de milioane de dolari.

O altă capodoperă – portretul intitulat Homme et Enfant (Om și copil) – s-a vândut cu 24,4 milioane de dolari.

“La aproape 2 m înălțime, lucrarea din 1959 este un exemplu extrem de impresionant al realizărilor lui Picasso în această etapă importantă din cariera sa”, a spus casa de licitații, Sotheby’s.

De asemenea, au fost incluse în vânzare Nature Morte au Panier de Fruits et aux Fleurs (natură moartă cu coș cu fructe și flori), care a fost pictată de Picasso în timpul ocupației naziste din Paris în 1942. S-a vândut cu 16,6 milioane de dolari.

„În ciuda distrugerii și a greutăților celui de-al doilea război mondial, anii 1940-44 au dus la una dintre cele mai bogate perioade ale lui Picasso”, a spus Sotheby’s.

Colecția a fost începută acum mai bine de 20 de ani de către magnatul american Steve Wynn, fostul proprietar al Hotelului Bellagio.

Vânzarea a făcut parte dintr-un efort al hotelului de a adăuga mai multe lucrări ale femeilor, ale artiștilor minoritari și ale celor din țările emergente la colecție.

Numele cumpărătorilor nu au fost dezvăluite.

Recordul unui Picasso este de 179,4 milioane de dolari, care a fost plătit pentru pictura sa Femeile din Alger, în 2015.

scroll to top