Închide

Lufthansa oferă perspective optimiste, deoarece cererea pentru călătorii rămâne puternică

Avatar
airplane, plane, lufthansa

Fotografie de mathewbrowne pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Profitul estimat de Deutsche Lufthansa AG va continua să crească în lunile următoare, pe fondul unui boom al cererii, chiar dacă lipsa de personal determină aeroporturile să limiteze capacitatea, potrivit Bloomberg.

Cel mai mare grup de companii aeriene din Europa a declarat joi că se așteaptă la o „creștere semnificativă” a câștigurilor în al treilea trimestru, comparativ cu al doilea. Asta după ce prețurile ridicate ale biletelor și profiturile extraordinare la divizia de marfă a companiei au compensat mai mult decât creșterile costurilor cu combustibilul în al doilea trimestru.

Acțiunile au crescut cu până la 5,3% la începutul tranzacțiilor germane.

Lufthansa a oferit, de asemenea, o perspectivă mai clară pentru profitul pe întregul an, prezicând câștiguri ajustate înainte de dobânzi și impozite de peste 500 de milioane de euro (509 milioane de dolari), comparativ cu estimarea analiștilor de 585 de milioane de euro. Compania aeriană a spus anterior doar că se aștepta la o îmbunătățire în 2022 față de anul trecut.

În timp ce călătorii din toată Europa se confruntă cu zboruri întrerupte pe fondul crizei de personal și al unui val de greve, companiile aeriene din regiune câștigă din nou bani pe măsură ce călătoriile își revin din criza Covid. Plafoanele de capacitate introduse pentru a evita anulările cu întârziere ar fi redus numărul pasagerilor, dar au crescut și tarifele într-o afacere în care cererea era deja aproape de ofertă.

După ce și-a redus forța de muncă în timpul pandemiei, Lufthansa a declarat că va angaja aproximativ 10.000 de angajați noi în următoarele 18 luni, o mișcare care vizează atenuarea întreruperilor de călătorie.

Lufthansa a anulat aproximativ 7.000 de zboruri pentru sezonul aglomerat de vară din cauza lipsei de personal și a grevelor din partea sindicatului său de la sol. Sindicatul piloților companiei aeriene a votat în favoarea retragerilor, dar încă nu a decis dacă le va organiza, pe măsură ce discuțiile privind salariile continuă.

„Împreună, ne-am condus compania prin pandemie și, prin urmare, prin cea mai gravă criză financiară din istoria noastră”, a declarat directorul executiv Carsten Spohr într-un comunicat. „Acum trebuie să continuăm să ne stabilizăm operațiunile de zbor.”

Lufthansa a înregistrat un profit ajustat înainte de dobânzi și impozite de 393 de milioane de euro pentru al doilea trimestru, după ce luna trecută a declarat că cifra va totaliza între 350 de milioane de euro și 400 de milioane de euro.

Rivalele Air France-KLM și compania-mamă a British Airways, IAG SA, au înregistrat săptămâna trecută câștiguri pozitive pentru prima dată de când călătoriile globale au fost afectate de pandemie. Prima intenționează să crească capacitatea aproape de nivelurile pre-coronavirus în ultimele trei luni ale anului 2022, în timp ce IAG preconizează câștiguri mai mari în acest trimestru și un rezultat pozitiv pentru întregul an.

Lufthansa nu a oferit o actualizare cu privire la vânzările de active, despre care conducerea a spus că sunt necesare pentru a reduce datoria. Compania aeriană intenționează să-și vândă afacerea internațională de catering și unitatea de plăți pentru călătorii corporative AirPlus.

„Suntem îngrijorați că acestea devin dificil de executat la evaluări acceptabile pe o piață de acțiuni în scădere”, a spus analistul Bernstein Alex Irving într-o notă.

scroll to top