Închide

Lui Musk îi tremură… buza! Meta lui Zuckerberg, dată în judecată de celebrul miliardar

Avatar
Musk Zuckerberg Fight

Foto: marketwatch.com ILLUSTRATION GETTY IMAGES, ISTOCKPHOTILLUSTRATION/GETTY IMAGES, ISTOCKPHO

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul ciudat Elon Musk este negru de supărare după lansarea de către Meta a rețelei concurente la Twitter, numită Threads. Se pare că Musk se teme cu adevărat că noua rețea va capta mulți din utilizatorii actuali de Twitter, așa că avocaţii lui Elon Musk i-au transmis lui Mark Zuckerberg că vor da Meta în judecată pentru copierea Twitter.

Disputa dintre Elon Musk şi Mark Zuckerberg s-ar putea duce şi în tribunale, pe lângă ringul de luptă, după ce Meta a lansat joi o nouă reţea socială, numită Threads, care copiază aproape în întregime Twitter.

La câteva ore după ce Meta a lansat Threads, Mark Zuckerberg, şeful companiei, a primit o scrisoare de la avocaţii Twitter, care îl acuză pe acesta că a recrutat în mod sistematic foşti angajaţi Twitter, cu scopul de a-i afla secretele comerciale.

„Twitter intenţionează să-şi protejeze drepturile de proprietate intelectuală şi cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a opri folosirea secretor comerciale sau ale altor informaţii confidenţiale care aparţin Twitter”,

se arată în scrisoare.

Pe scurt, compania lui Elon Musk acuză Meta că i-a recrutat o parte dintre angajaţii pe care i-a dat afară şi că, folosindu-se de aceştia, a copiat modul în care funcţionează Twitter, lansând astfel Threads.

Un reprezentant Meta a răspuns, pentru presa americană, că acuzaţiile sunt lipsite de fundament şi că niciun fost angajat Twitter nu face parte din echipa de ingineri care lucrează la Threads.

Impact uriaș al Threads

La doar şaisprezece ore de la lansare, reţeaua socială Threads a Instagram, bazată pe text, a depăşit 30 de milioane de înscrieri, potrivit unei declaraţii de joi a CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, transmite CNBC.

Aplicaţia este, de asemenea, cea mai accesată aplicaţie gratuită din Apple App Store, începând de joi dimineaţă.

Nouă platformă de socializare este răspunsul Meta la Twitter, de la care unii dintre utilizatori şi agenţi de publicitate s-au retras de când miliardarul Elon Musk a achiziţionat platforma de socializare.

scroll to top