Închide

Luna aceasta, transferurile de bani din diaspora către România vor creşte cu aproximativ 15%

Avatar
bank note, euro, bills

Fotografie de martaposemuckel pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În luna aprilie, se va înregistra o creștere cu aproximativ 15% a transferurilor de bani din diaspora către România, comparativ cu datele din luna anterioară, arată estimările unei companii specializată în transferuri internaţionale de bani.

Potrivit unui studiu realizat de TransferGo, citat de Agerpres, motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în ţară este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase acasă (70%), în timp ce pentru 25% scopul este de a economisi într-un cont din România.

Comparativ cu anul precedent, în 2021, compania a înregistrat o creştere cu 30% a transferurilor efectuate către România din ţările nordice şi Germania, “ceea ce indică faptul că mulţi români s-au orientat în ultimii doi ani către ţări cu o situaţie politică şi economică mai stabilă”.

Potrivit datelor colectate de TransferGo, ca urmare a unor evenimente internaţionale, precum Brexit sau pandemia COVID-19, o pondere de 15% dintre clienţii platformei şi-au schimbat deja adresa de reşedinţă din Regatul Unit cu una dintre ţările nordice sau Germania, iar un număr considerabil de români s-au întors în aceeaşi perioadă din Marea Britanie, cu intenţia de a se reloca ulterior într-o ţară cu o situaţie mai stabilă, unde pot câştiga venituri mai mari.

Cât priveşte estimările pentru luna aprilie, reprezentanţii companiei anticipează o creştere cu circa 15% a numărului transferurilor de bani către România din partea conaţionalilor plecaţi în străinătate.

scroll to top