Închide

Luni începe programul „Rabla local”. Care sunt condițiile de înscriere?

Avatar
Rabla

Foto: digi24.ro

Timp de citire: < 1 minut

Programul „Rabla local” începe luni. Românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă. Statul oferă în schimb 3.000 de lei. Sunt și câteva condiții. De exemplu, timp de trei ani, beneficiarii nu vor putea cumpăra o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5. Cei interesați de program se pot înscrie pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

„În acest moment avem 500 de primării înscrise” în program, a spus la Digi24 ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Există o procedură foarte simplă. Persoanele fizice trebuie să fie înscrise în platforma AFM, ele trebuie să aibă domiciliul pe raza primăriei pe raza căreia a fost delegat proiectul, autovehiculul să fie mai vechi de 15 ani, să fie înscris pe rolul primăriei respective, adică să plătească impozit pentru mașina respectivă”, a explicat el.

„Bani la bugetul AFM există. Noi ne-am asumat prin PNRR să scoatem, până în 2026, 250.000 de astfel de autoturisme mai vechi de 15 ani. Nu doar ca poluează mai mult, dar este mai ineficientă și mai nesigură în trafic decât o mașină nouă”, a mai spus ministrul.

„În această primă fază putem să discutăm despre 100.000 de români, potenţiali beneficiari ai programului”, a adăugat Fechet.

scroll to top