Închide

Lyft plănuiește o serie de măsuri pentru reducerea costurilor. Sunt afectați și angajații?

Avatar
car, gps, na

Fotografie de naive_eye pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Lyft Inc. intenționează să elimine 1.200 sau mai multe locuri de muncă într-o nouă rundă de concedieri, deoarece compania de ride-sharing urmărește să reducă costurile, potrivit unor persoane familiarizate cu planurile sale, transmite The Wall Street Journal.

Cele mai recente reduceri ar putea afecta 30% sau mai mult din cei peste 4.000 de angajați ai Lyft, au declarat persoanele respective, iar compania plănuia să anunțe această măsură după o ședință a consiliului de administrație de săptămâna viitoare. Reducerile ar putea ajuta Lyft să își reducă 50% din costuri, au spus unele dintre persoane. Lyft nu își numără șoferii ca angajați.

Mișcarea vine la câteva zile după ce un nou director general a preluat oficial controlul și urmează unei runde anterioare de reduceri care a eliminat aproximativ 700 de persoane la sfârșitul anului trecut.

Într-o notă adresată personalului după ce The Wall Street Journal a raportat vineri reducerile, noul director executiv al Lyft, David Risher, a declarat: “Trebuie să ne reducem costurile pentru a oferi curse accesibile, câștiguri convingătoare pentru șoferi și o creștere profitabilă”. Aceste lucruri “ne cer să ne reducem dimensiunea și să restructurăm modul în care suntem organizați“, a spus el.

Memorandumul nu a specificat mărimea reducerilor, spunând că firma intenționează să împărtășească mai multe cu angajații săptămâna viitoare.

“Îmi asum această decizie și înțeleg că are un cost enorm”, a adăugat el.

Lyft s-a luptat să țină pasul cu rivalul său mai mare, Uber Technologies Inc. care a câștigat cotă de piață și șoferi în timpul pandemiei. Lyft a decis să nu se diversifice în afara transportului și și-a limitat activitatea la America de Nord, în timp ce afacerea de livrare de alimente și operațiunile globale ale Uber i-au dat un impuls.

scroll to top