Închide

Mai multe taxiuri fără șofer la San Francisco, în ciuda opoziției poliției și pompierilor

Avatar
Waymo

Sursa foto: Waymo.

Timp de citire: < 1 minut

Două firme de ”robotaxiuri”, adică taxiuri fără șofer, au primit aprobare pentru a începe să ofere servicii de transport contra cost cu vehicule autonome în oraşul american San Francisco, transmit britanicii de la BBC, citați de News.ro.

Mişcarea marchează o expansiune majoră pentru companii, care anterior se confruntau cu limite cu privire la momentul sau unde îi puteau taxa pe clienţi pentru călătorii.

Aprobarea autorităţilor de reglementare a venit în ciuda obiecţiilor din partea poliţiei şi a oficialilor de pompieri, activişti şi alţii.

Analiştii spun că decizia ar putea introduce o nouă eră pentru serviciile auto fără şofer.

Waymo, care este parte a grupului Alphabet, alături de Google, şi oferă călătorii gratuite cu maşinile sale fără şofer de anul trecut în toată reţeau rutieră din San Francisco, a numit decizia ”adevăratul început al operaţiunilor noastre comerciale din San Francisco”.

Rivalul Cruise, o filială a gigantului auto General Motors, care a prezis că afacerea ar putea genera venituri anuale de 1 miliard de dolari până în 2025, a descris momentul drept ”o etapă istorică a industriei”.

Serviciile de transport cu maşini fără şofer nu s-au ridicat încă la înălţimea promisiunilor de transformare a transportului, care au însoţit începutul dezvoltării lor în urmă cu mai bine de un deceniu. Acestea au fost blocate de erori tehnologice, temerile legate de siguranţă şi accidentele importante în care sunt implicate vehicule.

Comisia de Utilităţi Publice din California a amânat de două ori votul şi a audiat joi mai mult de şase ore de mărturii din partea publicului, inclusiv din partea susţinătorilor şi criticilor. Ulterior, consiliul de administraţie a aprobat extinderea cu 3-1.

scroll to top