Închide

Mai puțini spectatori la Roland Garros? Guy Forget: este extrem de frustrant pentru noi

Avatar
Rgr

Foto: News.ro

Timp de citire: < 1 minut

Numărul de spectatori acceptaţi pe terenurile de la Roland Garros ar putea fi scăzut de la 5.000 la 1.000, în urma unei decizii a guvernului francez.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat reducerea numărului de spectatori la evenimentele în aer liber la o mie de persoane, în 11 oraşe, inclusiv Paris, în urma creşterii răspândirii noului coronavirus

Deşi decizia, care va intra în vigoare sâmbătă, nu a fost adusă oficial la cunoştinţă organizatorilor French Open, aceştia se aşteaptă la o diminuare a numărului de spectatori care pot intra în complexul de la Roland Garros, notează News.ro.

“Suntem pe un imens sit, de 12 hectare, în aer liber. Este mult mai sigur să fii la Roland Garros, cu o mască, să urmăreşti un meci sportiv, decât să mergi cu metroul, să mergi la supermarket sau într-un amfiteatru, la universitate. Aşteptăm. Astăzi (n.r. – joi) nu avem noutăţi. Este extrem de frustrant pentru noi”, a declarat Guy Forget, directorul turneului.

Iniţial, organizatorii ar fi vrut să mizeze pe 20.000 de spectatori în primele zile ale turneului care începe duminică, apoi au fost nevoiţi să accepte 11.500 şi ulterior 5.000 pe zi. Însă numărul de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a continuat să crească în multe regiuni ale Franţei, iar guvernul francez a înăsprit măsurile de distanţare fizică.

Programat iniţial să ia startul la finalul lunii mai, French Open a fost amânat patru luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

scroll to top