Închide

Mărcile de lux nu au avut un an prea grozav

Avatar
black Gucci leather shoulder bag

Fotografie de James Ree pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

În domeniul modei de lux, gestionarea prudentă a stocurilor în exces este imperativă pentru a proteja aura necesară de exclusivitate.

În domeniul modei, esența luxului este intrinsec legată de deficit, contrastând puternic cu practica convențională de reducere a produselor. Este de remarcat faptul că casele de lux distinse, precum Hermès și Chanel, se abțin de la reduceri sau să opereze magazine outlet, potrivit Fashion United.

O observație recentă a Forbes atrage atenția asupra unei evoluții surprinzătoare în cadrul Gucci, deținut de Kering. În prezent, marca comercializează genți de mână pe ShopHQ, o rețea interactivă multiplatformă specializată într-un mediu de cumpărături de televiziune de masă.

ShopHQ oferă genți de mână din sezonul curent cu modelele Marmont GG și 1955 de la Gucci. Stiluri similare sunt disponibile pe propriul magazin online Gucci. În timp ce aceste canale prezintă de obicei articole de lux la nivel de intrare, cum ar fi ochelari de soare și parfumuri, Forbes sugerează că participarea lui Gucci poate indica o potențială problemă de inventar. Aceste magazine de masă, distincte de ambianța rafinată a buticurilor de lux, servesc drept platforme pentru lichidarea rapidă a stocurilor.

Criza de inventar

În domeniul marketingului de lux, aderarea la principiile care se feresc de reduceri este primordială. Spirala descendentă a reducerilor de prețuri este o activitate de modă rapidă și de modă premium, subliniind importanța susținerii cererii crescute, gestionarea meticuloasă a distribuției și o poziție neclintită împotriva vânzării fără preț.

În timp ce circumstanțele care înconjoară disponibilitatea genților Gucci pe platforma de cumpărături sunt necunoscute, ea subliniază provocarea acumulării de stocuri spre sfârșitul anului, amintind de practicile asociate mai frecvent cu mărcile de pe piața de masă.

Potrivit Reuters, datele recente ale cardurilor de credit indică o scădere notabilă de 9,6% a achizițiilor de modă de lux în Statele Unite în noiembrie, după o scădere de 11,4% în octombrie.

Magazinele universale și platformele online au înregistrat, de asemenea, contracții abrupte, în scădere cu 13% în noiembrie de la un an la altul. În același timp, prețurile acțiunilor giganților din industrie LVMH, Kering și Burberry au înregistrat scăderi respective de 12, 23 și 33% de la începutul lunii august, după cum a raportat Reuters.

La urma urmei, 2023 s-ar putea dovedi că nu a fost un an atât de grozav pentru lux.

scroll to top