Închide

#TOPSTORY2023 | Marea Britanie ar putea confisca cuțitele de bucătărie din casele posibililor infractori

Avatar
man, knife, knives

Fotografie de SAVA86 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Infractorii care cumpără sau vând macete și cuțite vor risca până la doi ani de închisoare în Anglia.

Macetele și câteva cuțite zimțate ar putea fi confiscate din casele suspecților criminali, conform unei noi propuneri a Regatului Unit, pe fondul represiunii asupra armelor periculoase. Conform legii propuse, infractorii care le cumpără sau le vând riscă până la doi ani de închisoare, transmite Fox News.

Reprimarea ar interzice vânzarea și deținerea unor macete și cuțite în stil zombi, potrivit unui raport The Telegraph. De asemenea, poliția ar avea dreptul de a confisca și distruge armele, iar infractorii s-ar confrunta cu pedepse mai aspre pentru vânzarea și deținerea lor.

În timp ce unele macete și cuțite similare pot avea „utilizări legitime”, cum ar fi grădinărit, infractorii le folosesc „pur și simplu pentru a îngrozi și a răni victimele”, a declarat Ministerul de Interne al Regatului Unit, care se ocupă de imigrație, securitate și ordinea publică.

„Macetele și alte cuțite mari reprezintă un pericol pentru comunitățile noastre”, a declarat ministrul de interne Suella Braverman. „Înjunghierile și crimele sunt prea răspândite. Pe măsură ce bandiții se atacă reciproc pe străzi cu aceste arme, ele au devenit o problemă tot mai serioasă în unele dintre orașele noastre.”

Ministrul de Interne Braverman a susținut că forțele de ordine „trebuie să meargă mai departe” în prevenirea înjunghierilor și a deceselor în Marea Britanie, menționând că poliția a confiscat de pe străzi 90.000 de cuțite și arme ofensive, din 2019.

„Aceste cuțite, care nu au un scop legitim, pe care le-au folosit pur și simplu pentru a îngrozi și a răni victimele, sunt adesea vândute și promovate pe site-uri de socializare precum TikTok și Snapchat.” a răspuns ministrul Chris Philp. „Asta pur și simplu nu poate continua așa”.

Ministerul de Interne a definit cuțitele în stil zombie ca fiind lame cu un tăiș, o margine zimțată și imagini sau cuvinte scrise fie pe lamă, fie pe mâner, care sugerează că trebuie folosite pentru violență.

O macetă este o lamă lată și grea. Lama sa este de obicei între 10 și 28 de inci.

În conformitate cu legile actuale din Anglia și Țara Galilor, dacă poliția găsește o macetă sau o altă lamă legală în casa cuiva, nu o poate confisca sau acționa în acest sens, chiar dacă există suspiciunea că obiectele vor fi folosite în infracțiuni. De asemenea, este ilegală deținerea majorității cuțitelor în public fără un „motiv întemeiat”, cum ar fi în scopuri de muncă, sau vândutul cuțitelor sau a oricăror arme oricărei persoane sub vârsta de 18 ani.

Inițiativa guvernului vine după ce un judecător i-a îndemnat pe oameni să scrie parlamentarilor despre disponibilitatea armelor periculoase online, după ce un tânăr a fost găsit vinovat că a ucis un alt tânăr de 18 ani cu un cuțit zombi lung de 22 de inci.

Emadh Miah, 18 ani, riscă închisoare pe viață după ce l-a ucis pe Ghulam Sadiq, și el în vârstă de 18 ani, prin înjunghiere, în Leytonstone, Anglia, anul trecut.

scroll to top