Închide

Marea Britanie | Criza costului vieții duce la creșterea numărului de furturi din magazine

Avatar
grocery store, market, supermarket

Fotografie de ccipeggy pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cazurile de furt din magazine au crescut cu 16% în ultimele trei luni, în Marea Britanie, deoarece cumpărătorii fură produse esențiale pe fondul creșterii costurilor de trai, arată noile date, citate de Retail Gazette.

Această situație survine în contextul în care comercianții cu amănuntul sporesc măsurile de securitate pentru a limita hoții, în timp ce inflația alimentelor a atins în octombrie un nivel record al ultimilor 45 de ani, de 16,2%.

Potrivit cererilor de informații solicitate de The Telegraph, cele patru mari magazine alimentare Sainsbury’s și Tesco au reprezentat două cincimi (40%) din totalul cazurilor (Freedom of Information).

Mai mult de 20 de forțe de poliție au fost chemate la 10.019 cazuri de furt din magazine în octombrie, o creștere substanțială față de cele 8.602 cazuri raportate în iulie.

În plus, specialistul în inteligență artificială în domeniul comerțului cu amănuntul Scanwatch a dezvăluit că autocompartimentele au fost ținta hoților de magazine aflați la prima abatere și au fost folosite în nouă din zece cazuri.

Furtul din magazine i-a costat pe retaileri 663 de milioane de lire sterline în perioada 2020-2021, a declarat pentru The Telegraph Tom Ironside, directorul pentru afaceri și reglementări al British Retail Consortium.

Martyn James, campionul consumatorilor, a declarat că amploarea problemei ar putea fi “mult mai mare”, deoarece supermarketurile locale sunt “reticente în a raporta unele cazuri de furt din magazine”.

“Totuși, nu există nicio îndoială că această criză a costului vieții îi determină pe oameni să facă lucruri pe care nu le-ar fi luat în considerare anterior”, a declarat el pentru ziar. “Această creștere a furturilor nu este determinată de oameni care caută “senzații tari” sau de o creștere a numărului de cleptomani. Este vorba de oameni care se străduiesc să se descurce să ajungă la sfârșit de lună – și, pe măsură ce facturile cresc în timpul iernii, s-ar putea ca acesta să fie doar începutul.”

Firma de cercetare de piață Kantar a constatat că factura medie la cumpărături a crescut cu 380 de lire sterline – Lidl și Aldi fiind catalogate drept “cele mai proaste supermarketuri” pentru creșterea inflației la alimente.

În luna iulie, supermarketurile din Marea Britanie au adăugat etichete de securitate pe produsele alimentare de bază, cum ar fi blocurile de brânză, cotletele de miel și laptele pentru copii, pentru a combate furtul din magazine.

scroll to top