Închide

Marea Britanie plănuiește să găzduiască Summitul G7 în luna iunie, în Cornwell

Avatar
G7 Magic Fm

Foto: magicfm.ng

Timp de citire: < 1 minut

Marea Britanie a anunțat că plănuiește să găzduiască următorul Summit G7 în perioada 11-13 iunie, la Cornwell. Acesta va fi  primul de la începutul pandemiei de COVID-19 şi după preluarea mandatului în SUA de către preşedintele Joe Biden, potrivit unui anunţ al guvernului britanic, anunță AFP.

Pe lângă ţările membre ale G7 (Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia, Franţa, Germania şi Italia), guvernul britanic a invitat Australia, India şi Coreea de Sud să se alăture discuţiilor.

Summitul de anul trecut, programat să se desfăşoare în Statele Unite, a fost anulat din cauza pandemiei noului coronavirus.

Autorităţile din Marea Britanie, ţară care se confruntă în prezent cu un val puternic de infectări atribuite unei noi tulpini, mai contagioase, a virusului şi este în prezent în izolare, speră să poată ridica restricţiile în primăvară ca urmare a campaniei de vaccinare.

Premierul Boris Johnson va profita de acest Summit G7 pentru a cere liderilor să profite de ocazia unei mai bune reconstrucţii după coronavirus, unindu-se pentru a face viitorul mai echitabil, mai verde şi mai prosper”, transmite comunicatul de presă al executivului britanic.

2021 este un an crucial pe scena internaţională pentru Regatul Unit, care doreşte să impună conceptul de “Global Britain” (Marea Britanie globală) după ieşirea sa din Uniunea Europeană.

Pe lângă summit-ul G7, Londra va prelua în februarie preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU şi va găzdui Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) la Glasgow, în luna noiembrie.

scroll to top