Închide

Marea Britanie va cheltui 705 milioane de lire sterline pe infrastructura de frontieră

Avatar
brexit, european union, eu

Fotografie de succo pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marea Britanie va cheltui 705 milioane de lire sterline pe infrastructura de frontieră pentru a ajuta la menținerea fluxurilor comerciale după ce perioada sa de tranziție cu Uniunea Europeană expiră la sfârșitul anului, a declarat duminică secretarul cabinetului, Michael Gove, citat de Reuters.

Finanțarea include 470 de milioane de lire sterline pentru construirea infrastructurii portuare și interioare, inclusiv în sud-estul Angliei, pentru a deservi liniile de marfă majore către Franța.

„Vom avea anumite investiții în infrastructură pe care le vom pune în funcțiune pentru a ajuta fluxul de trafic”, a spus Gove.

Marea Britanie, care se află încă în discuții cu Uniunea Europeană despre un acord comercial post-Brexit, a declarat că va prezenta în scurt timp în detaliu modul în care va opera frontiera proprie de la granița cu UE.

Colega de cabinet a lui Gove, secretarul pentru comerț internațional, Liz Truss și-a exprimat îngrijorarea, într-o scrisoare publicată de Business Insider, cu privire la provocările legale pentru propunerile legate de frontieră și riscul ca porturile să nu fie gata la timp.

Întrebat dacă granițele Marii Britanii vor fi gata și securizate până la sfârșitul anului, Gove a dat un răspuns afirmativ.

„Sunt absolut convins că tot ceea ce facem este în conformitate cu legea, într-adevăr sistemul este conceput pentru a ne asigura că nu putem doar să respectăm legea și să păstrăm oamenii în siguranță, ci trebuie și să facilităm comerțul”, a spus acesta.

Frontiera dintre Irlanda de Nord, care face parte din Regatul Unit, și Irlanda, membră a UE, va fi supusă unor reguli specifice.

scroll to top