Închide

Marks & Spencer, rezultate excelente în prima parte a anului. Ridică prognoza de profit

Avatar
F6eea706 4a67 476a Bc05 Ae7330e59db2

Foto: ft.com

Timp de citire: < 1 minut

În primele luni ale exercițiului financiar 2021, Marks & Spencer a înregistrat din nou o creștere bruscă a vânzărilor de alimente și îmbrăcăminte. Retailerul britanic își ridică prognoza de profit pentru întregul an, anunță Retail Detail.

Vânzările de alimente au crescut cu aproape 11% în 19 săptămâni, până pe 14 august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceste rezultate sunt, de asemenea, cu mai mult de 9% peste nivelul de acum doi ani. În special magazinele situate în parcurile de retail au avut rezultate mai bune decât se așteptau.

Divizia de îmbrăcăminte și mobilier de casă a crescut cu 92% față de anul trecut și a fost cu doar 2,6% mai mică decât în ​​perioada pre-Covid. Cu game mai concentrate și mai puține reduceri de vară, abordarea revizuită a retailerului a permis Marks & Spencer să vândă mai multe articole la prețul complet. Între timp, trecerea la online continuă rapid: în timp ce vânzările magazinelor au scăzut cu aproape o cincime, veniturile din comerțul electronic au crescut cu aproape 62%.

Deși este posibil să fi existat un anumit efect de „recuperare”, retailerul consideră că îmbunătățirea performanței rezultă în primul rând din planul de transformare. Prin urmare, Marks & Spencer se așteaptă ca profiturile din acest an să depășească cele 300 – 350 de milioane de lire sterline (350 – 400 de milioane de euro) prognozate anterior.

scroll to top