Închide

Matrioska Vestului | Schimburile comerciale Rusia-Austria înfloresc. Nehammer: Statistici incorecte

Avatar
Person holding blue and white ceramic owl figurine

Fotografie de cottonbro studio pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a arătat că schimburile economice dintre Austria și Rusia „înfloresc”, deși majoritatea statelor UE încearcă să fie cât mai puțin dependente de Moscova după declanșarea războiului din Ucraina.

„Cele mai multe state din Uniunea Europeană încearcă să fie cât mai puțin dependente de Rusia după declanșarea războiului din Ucraina. Pentru unele state, se pare că acest mecanism de sancțiuni nu are nicio valoare pentru că schimburile economice înfloresc”, a scris eurodeputatul român, miercuri, pe Facebook.

El a oferit și un exemplu concret.

„De exemplu, Austria a avut, în perioada februarie – august a anului trecut, o creștere cu 139% față de anul 2021 a schimburilor economice cu Rusia. În total, Austria a importat din Federația Rusă produse în valoare de aproape 4 miliarde euro”, a adăugat Eugen Tomac.

Tomac atrage atenția că “dușmanul României”, Karl Nehammer, pune la îndoială datele oficiale comunicate de Eurostat.

„Atunci de ce, în mod ipocrit, se întreabă unii de unde are criminalul de la Kremlin bani pentru a finanța mașinăria de război? Sigur, Nehammer (cancelarul Austriei, n.r.) va spune că statisticele Eurostat nu sunt corecte, dar suntem obișnuiți cu asta”,

a mai spus liderul PMP, în postarea de pe Facebook.

scroll to top