Închide

McLaren se apără în privința “norocului” pe care l-a adus echipei prezența lui Donald Trump

Avatar
Lando Norris Donald Trump

Lando Norris, McLaren F1 Team, locul 1 la Miami GP, este felicitat de Donald Trump Foto: Steven Tee / Motorsport Images

Timp de citire: 3 minute

O vizită surpriză făcută de candidatul la președinția Statelor Unite ale Americii, republicanul Donald Trump, la standul echipei de Formula 1 McLaren Racing în Miami a agitat apele. Staff-ul britanic a precizat că vizita la garajul echipei a fostului președinte american Donald Trump, înainte de Marele Premiu de Formula 1 de la Miami, nu a fost nicidecum o dovadă de susținere a ambițiilor sale politice.

În timpul unei pauze de la procesul său juridic de tăinuire a banilor, aflat în desfășurare la New York, Trump a avut o apariție controversată la Miami – stârnind mulțimile și fiind văzut alături de figuri de rang înalt din cursele Marelui Circ.

La șuetă cu boss-ul papaya, Zak Brown

Trump ar fi stat lejer la fotografii în garajul McLaren și a fost văzut discutând cu directorul executiv, americanul Zak Brown înainte de cursă, în timp ce mulți spectatori îl aclamau.

Zak Brown este recunoscut a avea lipici la banii miliardarilor americani republicani și nu numai, echipa de Formula 1 pe care o conduce fiind printre cele mai bine finanțate grupări din circuit. Nume grele americane din business precum coloșii Google, Dell, Coca-Cola, Cisco, Hilton, Goldman Sachs, DeWALT sau Monster sunt printre sponsorii tradiționali ai grupării papaya.

Natura divizivă a lui Trump a declanșat, în mod inevitabil, unele dezbateri cu privire la motivul pentru care F1 și McLaren i-au oferit o platformă mediatică internațională – McLaren clarificând ulterior că decizia sa nu a avut nimic de-a face cu politica.

Într-o declarație emisă de echipă, aceasta a spus:

„McLaren este o organizație apolitică, însă recunoaștem și respectăm funcția de președinte al Statelor Unite. Așadar, atunci când ni s-a cerut să ne viziteze garajul în ziua cursei (n.r. un fost președinte și actual candidat la președinție), am acceptat alături de președintele FIA și de directorii executivi ai Liberty Media și ai Formulei 1. Am fost chiar onorați că McLaren Racing a fost aleasă ca reprezentant al F1, ceea ce ne-a oferit ocazia de a prezenta ingineria de clasă mondială pe care o aducem în motorsport.”,

a transmis echipa papaya, conform motorsport.com.

“Talismanul meu norocos”

Vizita lui Donald Trump la McLaren a coincis cu prima victorie a echipei în Formula 1 de la Marele Premiu al Italiei din 2021 încoace, iar strângerea sa de mână pare că i-a purtat noroc lui Lando Norris, care a reușit o primă sa victorie din Formula 1.

Vorbind după cursă, Norris a declarat că Trump l-a felicitat ulterior pentru succesul său și l-a numit “talismanul meu norocos”.

Norris a completat:

„Nu am avut nicio problemă. Nu l-am văzut în garaj, ca să fiu sincer. Eram ocupat să mă pregătesc pentru cursă. Dar m-a văzut după aceea și a venit să mă felicite. Deci, cred că e o onoare, pentru că ori de câte ori ai pe cineva ca el, trebuie să fie o onoare să vină la tine, să își ia timp din viața lor, să își prezinte respectul pentru ceea ce ai făcut”.

a continuat pilotul papaya.

„A spus că este talismanul meu norocos pentru că este victoria mea. Așa că nu știu dacă va veni la mai multe curse acum. Dar da, sunt o mulțime de oameni speciali sau de oameni cool care au fost aici în acest weekend. Donald Trump este cineva pentru care trebuie să ai mult respect în multe feluri. Și da, pentru cineva ca el, care recunoaște ceea ce poți să faci și recunoaște etica muncii care intră în lucruri, trebuie să fii recunoscător pentru asta. Iar eu am fost. Așa că da, a fost un moment tare de tot.”,

a conchis Lando Norris, care în acest weekend va încerca să-i creeze din nou probleme liderului Max Verstappen, după cursele excelente din Miami și Emilia Romagna.

scroll to top