Închide

Cozi kilometrice la Vama Veche: românii trec la bulgari să cumpere cele mai ieftine țigări din UE

Avatar
My friend doesn’t smoke, he vapes! This picture, made at night, with an amazing light, shows their vaping style… great friend!

Fotografie de Rubén Bagüés pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Magazinul bulgăresc de la granița României cu Bulgaria, din apropiere de Vama Veche, este asaltat zilnic de cumpărători din România, care se pun zilnic la coadă ca să cumpere țigări cu sacoșa, scrie publicația locală Replica de Constanța.

Conform unui studiu recent, Bulgaria are cel mai mic preț al țigărilor și al doilea cel mai mare procent de fumători din UE.

Oamenii preferă să cumpere de la magazinul SPETEMA caffe – TOBACCO & LIQUOR STORE pentru că prețurile țigărilor sunt mai mici chiar și cu 10 lei față de România, astfel își aduc toată familia ca să se încadreze în limita de pachete prevăzută de lege – 40 de pachete de persoană.

Pentru că angajații magazinului bulgăresc au înțeles imediat de ce fac românii coadă la magazinul lor, ei au stabilit un sistem de acces ”personalizat”: astfel, primesc un anumit număr de clienți, ca mai apoi să închidă ușile magazinului până la terminarea cumpărăturilor. După ce clienții ies din magazin intră alt număr de clienți și tot așa în continuare.

Potrivit publicației citate, prețurile sunt foarte diferite la țigările vândute în Bulgaria și cele din România, astfel cele mai ieftine țigări, în Bulgaria, costă 14 lei, iar la noi ajung undeva la 20 de lei. La alte mărci de țigări, diferența pentru un pachet poate să ajungă la 10 lei.

scroll to top