Închide

Meghan Markle, învingătoare în bătălia juridică contra tabloidului Mail on Sunday

Avatar
Harry Si Meghan

Foto: The Sun

Timp de citire: < 1 minut

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a câștigat procesul cu tabloidul Mail on Sunday, după ce justiția britanică a respins apelul făcut de tabloidul din Marea Britanie, care a fost condamnat pentru publicarea unei scrisori scrise de tatăl ei. Meghan Markle a salutat „victoria” justiţiei, capabilă să „remodeleze” industria tabloidelor.

„Ceea ce contează cel mai mult este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a remodela o industrie a tabloidelor care îi determină pe oameni să fie cruzi şi să profite de minciunile şi durerea pe care le creează”, a adăugat ea, scrie News.ro, care citează AFP.

Editorul ziarului Mail on Sunday, grupul Associated Newspapers Limited (ANL), a contestat în faţa Curţii de Apel de la Londra o decizie a justiţiei din februarie, potrivit căreia publicarea scrisorii de la Meghan a fost „vădit excesivă şi deci ilegală” şi a încălcat dreptul la viaţa privată.

„Acest apel va fi respins”, a declarat joi judecătorul de apel. „Curtea de Apel îşi menţine decizia judecătorului potrivit căreia ducesa se putea aştepta în mod rezonabil să-i fie respectată intimitatea”, a adăugat el, subliniind că textul scrisorii era „personal, privat şi nu prezenta interes legitim pentru public”, potrivit sursei citate.

Mail on Sunday a fost condamnat să publice pe prima pagină decizia Curţii, iar editorul să-i plătească ducesei de Sussex suma de 450.000 de lire sterline pentru cheltuielile de judecată.

scroll to top