Închide

Meta lansează un serviciu de abonament în SUA

Avatar
meta, meta logo, facebook new logo

Fotografie de KNFind pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Meta Platforms a lansat vineri un serviciu de abonament în SUA, care permite utilizatorilor Facebook şi Instagram să plătească pentru verificarea conturilor lor, în acelaşi mod ca platforma Twitter, deţinută de Elon Musk, transmite Reuters.

Serviciul Meta Verified le va oferi utilizatorilor o insignă albastră, după ce îşi verifică conturile folosind un act de identitate guvernamental, şi va costa 11,99 dolari pe lună pe web sau 14,99 dolari pe lună pe sistemele Apple iOS şi Android, deţinut de Google, a spus Meta într-un comunicat.

Serviciul, despre care Meta a spus în februarie că îl testează, merge pe urmele Snapchat, deţinută de Snap, precum şi ale aplicaţiei de mesagerie Telegram şi marchează cel mai recent efort al unei companii de social media de a-şi diversifica veniturile în afara reclamelor.

După o achiziţie de 44 de miliarde de dolari de către Musk, anul trecut, Twitter a lansat serviciul său de abonament Blue, care permite oamenilor să plătească pentru bifa albastră, limitată anterior la conturile verificate ale politicienilor, jurnaliştilor şi altor persoane publice.

Lansarea iniţială a Twitter Blue, în noiembrie, a dus la o creştere a numărului de utilizatori care şi-au însuşit identitatea unor celebrităţi şi mărci care au conturi pe platformă, ceea ce a determinat compania să oprească serviciul şi să-l reintroducă cu bife colorate diferite, pentru persoane fizice, companii şi guverne.

scroll to top