Închide

INTERVIU Ardeiul iute din F1 | “Checo” Perez, mexicanul tripofob, revenit după coronavirus

Avatar
Sergio Perez Racing Point

Sergio "Checo" Perez, pilotul de Formula 1 al echipei Racing Point. Foto: F1

Timp de citire: 4 minute

Sergio Perez Mendoza, cunoscut și sub porecla de „Checo” Perez, este un caracter puternic pe grila Formulei 1, încă din 2011. După nouă ani în Marele Circ, veți fi uimiți de lucrurile pe care încă nu le cunoașteți despre pilotul mexican al Racing Point. Într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1, mexicanul ne expune curiozități neștiute din viața sa, presărată cu multiple urcușuri și coborâșuri.

Reporter F1.com: În afară de conducerea unei mașini cu Formula 1, care este zgomotul tău preferat?

Sergio Perez: Cel al echipei mele de fotbal. Am propria mea echipă de fotbal, împreună cu prietenii. Este ceva destul de profesionist! Când mă întorc în Mexic, petrec mult timp cu echipa. Cred că pot spune că sunt un jucător bun – un bun atacant!

R: Ce film te-a făcut să plângi ultima dată?

SP: Viața este frumoasă (La Vita e bella).

R: De ce ți-e frică?

SP: Am descoperit în ultimul timp că sufăr de tripofobie – este o frică de găuri. Va trebui să priviți și poate mă înțelegeți.

Tripofobia
Găurile pot stârni unor persoane senzația de teamă inexplicabilă, numită tripofobie. Foto: F1.com

R: Care a fost ultima carte pe care ai citit-o?

SP: “Urbrands” de autorul spaniol Risto Mejide. Este vorba despre construirea unui brand la modul în care construiești un oraș.

R: Ce au spus profesorii tăi despre tine când erai la școală?

SP: Că e nevoie să mă calmez permanent și să studiez mai mult.

R: Ce plăceri vinovate poți spune că ai?

SP: Hmmm, deserturile – tiramisu! Orice fel de tiramusu ar fi, sar pe el! (Râde)

R: Colecționezi ceva?

SP: Ceasuri. Ceasuri serioase. Pentru fiecare moment important din viața mea, cumpăr un ceas. Deci fiecare ceas are un sens pentru mine. Până acum am 20.

R: De ce îți este cel mai dor când călătorești?

SP: De… acasă, de familie – și de patul meu!

R: Care a fost cea mai proastă achiziție a ta?

SP: Lista este lungă – nu știu de unde să încep. Ah, mi-am cumpărat un elicopter electric pentru câinele meu.

R: Care este duminica ta ideală în care nu este cursă de Formula 1?

SP: Acasă. Petrecând dimineața jucând fotbal. Apoi să merg la biserică și să iau un prânz bun cu familia.

R: Care este cea mai jenantă greșeală pe care ai făcut-o vreodată?

SP: Nu-mi vine nimic în minte!

R: Ce superputere ai prefera să ai: să fii capabil să zbori sau să devii invizibil?

SP: Clar să zbor! Superman, vezi că vin! (Râde)

R: Ce cânți la duș?

SP: Da, cânt sub duș. Orice mi-a venit în minte chiar în acel moment. Multe melodii mexicane, în general…

R: Crezi în dragoste la prima vedere?

SP: Nu chiar.

R: Care este cel mai rău lucru în a fi celebru?

SP: Că oamenii te privesc, te privesc insistent, vorbesc despre tine – și tu simți asta.

R: Care este cea mai ciudată întrebare care vi s-a pus vreodată?

SP: Ce fel de muzică ascult în timpul cursei.

R: Ce este pe „lista cu planuri”?

SP: Un Campionat Mondial de Formula 1 și câțiva copii.

R: Poți invita trei persoane la cină, vii sau morți. Pe cine inviți?

SP: Ayrton Senna, Michael Schumacher, Pablo Escobar.

Senna Schumi
Michael Schumacher, alături de Ayrton Senna. Foto: F1

R: Care a fost cel mai bun lucru pe care l-ai simțit când ai fost copil?

SP: Că nu ai nicio preocupare.

R: Ce ar trebui să încerce toată lumea o dată în viață?

SP: O plăcere ieftină: bungee jumping.

La finalul lunii iulie, înainte de Marele Premiu de la Silverstone, Marea Britanie, mexicanul Sergio Perez a fost depistat pozitiv cu coronavirus, la retestare, după ce primul test al pilotului celor de la Racing Point a ieşit neconcludent. Se pare că, fiind în vizită în Mexic la mama lui bolnavă, și-a angajat un bucătar personal, tocmai pentru a nu lua masa în oraș pentru a evita posibila infectare. Din păcate însă pentru el, bucătarul era deja infectat…

“Perez a intrat în carantină conform protocolului şi va continua procedurile stabilite de autorităţi, astfel încât să nu existe vreun impact asupra cursei din acest weekend,” se arăta într-un comunicat emis de Formula 1 înaintea primei curse de la Silverstone.

Perez se afla pe locul șase în clasamentul general, iar vestea a fost anunțată la ora 15:00 la pista din Northampton, atunci când a fost prezent la conferința de presă doar colegul său, Lance Stroll. Echipa a decis imediat să renunțe la continuarea campionatului de Formula 1 cu unul dintre cei doi piloți de rezervă, Esteban Gutierrez sau Stoffel Vandoorne, mizând pe cartea numită Nico Hülkenberg, pilotul rămas fără volan pe ultima sută de metri a sezonului trecut, fiind înlocuit la echipa de uzină a Renault cu francezul Esteban Ocon. O afacere franceză în familie.

Pe măsură ce zvonurile privind îmbolnăvirea reală sau nu a mexicanului au început să ajungă publice, presa de profil speculând o înțelegere a echipei cu pilotul german realizată în timpul sezonului, vestea bună a apărut în cursul acestei săptămâni: Checo este bine! Revenit complet după o boală oricum asimptomatică, cu două teste negative, cum prevede regulamentul F1, mexicanul e gata de luptă pentru aceleași “pantere roz”, Racing Point, năruind speranțele lui Nico de a redeveni unul din cei 20 piloți ai Marelui Circ. Poate anul viitor, cine știe…

De data aceasta, mexicanul va redebuta în Marele Premiu al Spaniei de la Montmelo, în apropierea Barcelonei, duminică, 16 august. În mesajul optimist de pe Twitter, acesta anunță că e “bucuros de întoarcere și gata să revină mai puternic”.

Ca informație de ultimă oră, Checo Perez demonstrează prin fapte că declarația de pe Twitter nu a fost în van. În Q1, prima sesiune de calificări de sâmbătă, a terminat pe locul doi, în imediata vecinătate a liderului mondial Lewis Hamilton. Iar la finalul calificărilor, Sergio Perez confirmă dorința sa arzătoare: va pleca din a doua linie în a șasea cursă a sezonului, de pe onorabilul loc 4, la 898 de sutimi de secundă de campionul mondial en-titre și la doar 190 sutimi de secundă de locul 3, ocupat de olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing).

Zorii unei cariere strălucite încep să apară, pe măsură ce echipa lui, Racing Point, pare că e cel mai aproape de performanță în acest sezon de Formula 1.

Sergio Perez
Foto: Sergio Perez Twitter
scroll to top