Închide

MF a atras peste 3,3 miliarde de lei de la bănci. Vineri, programată o licitație suplimentară

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, astăzi, 3,347 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Conform datelor BNR, citate de Agerpres, MF a atras 1,979 miliarde de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 160 de luni, la un randament mediu de 8,11% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 2,359 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

De asemenea, ministerul a atras 1,368 miliarde de lei printr-o emisiune de obligaţiuni, cu o maturitate reziduală la 39 luni, la un randament mediu de 7,30% pe an.

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,749 miliarde de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,345 de miliarde de lei, este cu 315 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în decembrie, de 5,03 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

scroll to top