Închide

Microsoft a oprit complet suportul pentru Windows 7

Avatar
Windows7 Laptop

Foto: microsoft.com

Timp de citire: < 1 minut

Microsoft a oprit complet suportul pentru Windows 7, pentru care nu mai sunt acum livrate nici măcar update-urile de securitate.

În 2020, după mai bine de 10 de când era lansat, Microsoft anunţa oprirea parţială a suportului pentru Windows 7, care era tăiat de la update-urile ce aduceau funcţionalităţi noi.

Acum, la trei ani distanţă, Windows 7, care s-a dovedit de-a lungul timpului unul dintre cele mai apreciate sisteme dezvoltate în ultimele decenii de Microsoft, rămâne şi fără update-urile care repară problemele de securitate, transmite News.ro.

Conform Statcounter, chiar şi după atâta vreme, Windows 7 încă are în jur de 11% din întreaga cotă de piaţă deţinută de sistemele de operare dezvoltate de Microsoft.

Cei care încă folosesc Windows 7 au primit recent o altă lovitură, când Google a decis să nu mai actualizeze versiunea pentru acest sistem a browser-ului Chrome.

Nici Edge, browser-ul dezvoltat chiar de Microsoft, nu va mai oferi suport pentru Windows 7 după versiunea 109, care va fi lansată joi.

Windows 7 a fost lansat în urmă cu mai bine de 13 ani, pe 22 octombrie 2009.

scroll to top