Închide

Mii de deținători de polițe Euroins solicită banii înapoi. Service-urile nu mai primesc mașini asigurate la Euroins

Avatar
Euroins

Foto: TheRomaniaJournal.com

Timp de citire: < 1 minut

10.000 de deținători de polițe Euroins, care au avut pagube sau vor să renunțe la RCA-ul încheiat la firma bulgărească, au depus deja cerere către Fondul de Garantare a Asiguraților pentru înapoirea sumelor plătite, în contextul în care asiguratorul a intrat în faliment.

Cererile reprezintă două categorii de situații:

  • O parte sunt păgubiți, care cer să fie plătiți de FGA, având acest drept legal.
  • O altă parte sunt cei asigurați pe o perioadă mai lungă la Euroins, care au dreptul să rezilieze polița la Euroins și să ceară banii statului pentru perioada rămasă din asigurare.

Fondul de Garantare a Asiguraților administrează temporar compania Euroins, după intrarea acesteia în insolvență și a anunțat că va începe în curând plățile către oamenii și firmele asigurate la Euroins. Pentru plata către asigurați, statul va trebui să aducă bani din buget, pentru că fondurile găsite de FGA în conturile Euroins „sunt mici”.

Se pare că Euroins și-ar fi golit conturile din România înainte să anunțe falimentul. Nu mai puțin de 300 de milioane de euro ar fi fost scoase din conturi în luna februarie.

„Toți acești bani nu mai pot fi acoperiți de ceea ce firmele de asigurări plătesc către Fond, bani pe care până acum i-au obținut prin mărirea costului asigurărilor”, este concluzia mai multor specialiști din sistemul asigurărilor consultați de B1 TV.

Service-urile auto refuză clienții care au asigurare RCA de la Euroins

Insolvența Euroins a produs deja efecte, întrucât service-urile auto nu mai aceeptă clienții care au asigurare RCA de la această companie.

Mecanicii susțin că despăgubirile oferite de Euroins vor fi plătite mult mai târziu după preluarea datoriilor de către Fondul De Garantare.

scroll to top