Milenialii români cer bani de la părinți chiar și după 30 de ani. Tendința este în creștere

, ,
Autor:    -  
man, stress, male
Fotografie de RyanMcGuire pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

O treime dintre tinerii cu vârste peste 30 de ani încă primesc bani de la părinți, potrivit unui studiu internațional. Mulți dintre ei cer bani de la părinți pentru facturi sau abonamente, mâncare sau chirie, altfel spus cheltuieli curente. Tot din cauza vieții scumpe, mulți tineri ajung să se mute târziu de acasă.

Sorin Cace, director adjunct Institutul de cercetare a calității vieții a declarat la B1 TV:

„Salariile mici, într-adevăr, nu sunt atrăgătoare, dar stând cu părinții acasă este confortabil, pentru că ai mare parte din cheltuieli acoperite de către părinți. Sunt mai multe situații, sunt și tineri care se descurcă fără ajutorul părinților, dar și tineri care merg la studii și care nu au loc de muncă și au nevoie pentru o perioadă scurtă, care de multe ori se poate transforma într-o perioadă mai lungă, de sprijinul părinților. Aici este o diversitate legată și de mediile rezidențiale și de puterea de sprijin a părinților.”

România e pe primul loc în Europa în topul ţărilor în care copiii şi tinerii sunt puternic afectaţi de sărăcie. Câteva dintre mărturii arată și pentru ce au nevoie tinerii de ajutorul financiar al părinților:

„Locuiesc cu părinții, momentan, și le mai cer sprijin când vreau să-mi cumpăr ceva și n-am suficienți bani la mine. Cam o dată pe săptămână.”,

spune o româncă.

„Locuiesc singură și de obicei cer ajutor financiar părinților. Cheltuieli lunare, mâncare și utilități.”,

spune o altă româncă.

Tinerii nu fac față tentațiilor tot mai mari și cer ajutorul părinților. Însă și aceștia o duc tot mai greu, conform datelor INS. Inflația este cea mai mare din Europa a treia lună la rând, iar scumpirile golesc cardurile românilor.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!