Închide

Mini a oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Care este motivul?

Avatar
wallpaper, hd, car

Fotografie de picsbyjameslee pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit celor mai recente informații, marca britanică ar fi oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Din câte se pare, este o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă, potrivit Automarket.

MINI este cel mai recent producător de automobile afectat de situația din Ucraina și de criza mondială de semiconductori, ambele generând probleme în ceea ce privește lanțul de aprovizionare.

Tocmai din aceste motive, Mini a oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Potrivit informațiilor, ar fi vorba despre o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă marca britanică, nu doar pe cea locală.

“Pentru a asigura nivelul maxim de producție și pentru a satisface cererea tot mai mare, oferta noastră de produse trebuie simplificată. Această soluție (oprirea producției mașinilor cu transmisie manuală) este cea mai eficientă modalitate de a asigura stabilitatea producției […],”

a transmis producătorul britanic.

Noua generație de modele Mini, inclusiv Countryman, este așteptată să debuteze până la finalul acestui an. Este încă incert dacă acestea vor fi oferite, inițial, numai cu transmisie automată.

scroll to top