Închide

Ministrul de Externe italian: nu tratați Italia ca pe o colonie de leproși

Avatar
colosseum, rome, buildings

Fotografie de BKD pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul de Externe de la Roma, Luigi Di Maio, a declarat sâmbătă că nu acceptă ca Italia să fie tratată ca o colonie de leproși, asigurând turiștii străini că vor avea parte de o primire călduroasă în această vară și avertizează statele Uniunii Europene să nu închidă granițele în fața italienilor, relatează Reuters.

Statele europene încep să își deschidă granițele, pe măsură ce numărul cazurilor celor bolnavi de COVID-19 este în scădere pe continent, Italia anunțând că le va permite turiștilor străini să între în țară din 15 iunie.

Cu toate acestea, unele state UE țin granițele închise pentru vizitatorii care vin din zone putenic afectate de pandemie. De exemplu, Grecia a anunțat că va permite turiștilor din 29 de țări să o viziteze, excluzându-i pe italieni, spanioli și englezi.

“Nu acceptăm liste negre”, a declarat Di Maio pe Facebook, anunțând o viitoare rundă de întâlniri bilaterale, atât la Roma, cât și în străinătate, pentru a pune în discuție cazul Italiei. “Dacă cineva crede că ne poate trata ca pe o colonie de leproși, ar trebui să știe că nu vom accepta acest lucru.”

Italia este a treia țară din lume la capitolul morți cauzate de coronavirus, 33.229 de oameni au murit de la izbucnirea focarului în 21 februarie, și este pe locul șase mondial în ceea ce privește numărul cazurilor de îmbolnăvire, având confirmate pozitiv 232.248 de persoane.

Cu toate acestea, numărul cazurilor confirmate, precum și al celor care și-au pierdut viața s-a stabilizat luna aceasta, iar țara renunță la câteva dintre cele mai aspre măsuri de izolare, introduse peste tot pe continent.

Guvernul a anunțat vineri că intenționează să meargă mai departe cu planul de a ridica restricțiile de călătorie între regiuni, începând cu 3 iunie.

“Am acționat mereu responsabil și transparent, și vom continua să facem asta. Tocmai de aceea așteptăm respect”, a declarat Di Maio.

 

scroll to top