Închide

Ministrul de Finanțe din India: G20 analizează reglementarea criptomonedelor

Avatar
bitcoin, blockchain, crypto

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

G20 analizează dacă grupul ar putea reglementa în mod colectiv criptomonedele, a declarat sâmbătă ministrul de Finanțe indian Nirmala Sitharaman, potrivit Reuters.

Având în vedere tehnologiile sofisticate implicate de aceste active virtuale, țările trebuie să discute dacă este necesară o anumită reglementare, a declarat Sitharaman, a cărei țară este președintele G20 din acest an.

Guvernul premierului Narendra Modi dezbate de mai mulți ani elaborarea unei legi care să reglementeze sau chiar să interzică criptomonedele, dar nu a luat o decizie finală.

“Discutăm cu toate națiunile, că dacă este nevoie de reglementare, atunci o singură țară nu poate face nimic”, a declarat Sitharaman reporterilor după ce s-a întâlnit cu directorii băncii centrale la New Delhi. “Discutăm cu toate națiunile, dacă putem face o procedură standard de operare care să fie urmată de toată lumea pentru a face un cadru de reglementare și dacă poate fi eficientă.

India va găzdui luna aceasta miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din cadrul G20.

Anul trecut, Modi a declarat că este nevoie de un efort global colectiv pentru a face față problemelor ridicate de criptomonede. Reserve Bank of India a declarat că criptomonedele ar trebui interzise, deoarece sunt asemănătoare unei scheme Ponzi.

scroll to top