Închide

Ministrul Economiei, rezervat cu privire la redeschiderea restaurantelor, de la 1 iulie

Avatar
restaurant, people, eating

Fotografie de Free-Photos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat aseară că la finalul acestei săptămâni se va lua decizia redeschiderii restaurantelor, însă acest lucru nu va fi posibil dacă actualul trend crescător al numărului de noi cazuri de Covid-19 se va menține.

”1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi (marți, n.n.) a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, a spus Virgil Popescu, marți seară, la Digi24.

”Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor”, a mai spus ministrul.

El a adăugat: ”Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe.”

Popescu a criticat și felul în care cetățenii au înțeles să respecte regulile igienico-sanitare stabilite de autorități după măsurile succesive de relaxare a restricțiilor.

”Românii au simțit nevoia de o activitate debordantă, încălcând regulile. Cred că e momentul să ne liniștim un pic, să respectăm regulile, ca să putem să mergem și mai departe cu relaxarea. Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus Virgil Popescu.

scroll to top