Închide

Ministrul Finanțelor dă asigurări că banii din Programul Anghel Saligny se distribuie corect

Avatar
Anghel Saligny

Foto: economedia.ro

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el dând asigurări că banii nu vor fi alocaţi pe criterii politice. ”Nu există comunităţi USR, PSD, PNL. Există comunităţi, români, peste tot”, afirmă ministrul.

”Nu te opreşte nimeni să depui. Se va da un termen pentru solicitări. (…) Dacă o să analizaţi normele de aplicare o să vedeţi că există o sumă minimă de patru milioane de lei care va ajunge în fiecare localitate care va aplica. Adică ne-am asigurat că toate localităţile primesc o sumă de bani. Depui o solicitare iniţial, după care ţi se cer documente: studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi aşa mai departe. De la orice partid, nu există niciun fel de diferenţă între comunităţi, pentru că până la urmă, vreau să vă spun că nu există comunităţi USR, PSD, PNL. Există comunităţi, români, peste tot”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu, referindu-se la Programul Anghel Saligny.
Vîlceanu a precizat că, spre deosebire de anterioarele programe dedicate dezvoltării localităţilor,  PNI nu prevede ”becuri de 2000 de euro” sau ”alte lucruri de genul ăsta”, ci doar proiecte pentru drumuri, apă, canal sau gaze.
”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă? (…) Eu cred că şi ei (cei de la USR PLUS- n.r.) au avut obiective politice. Şi ei au Congres, şi ei îşi urmăresc nişte ţinte politice. Rămâne de văzut, dacă s-or gândi mai bine la faptul că România are nevoie, totuşi, de stabilitate”, a mai declarat ministrul.
El a catalogat drept ”ţâfnă” atitudinea USR PLUS, amintind că partidele din coaliţie au stabilit că nu pot impune unul altuia cine ce funcţie ocupă.
scroll to top