Închide

Ministrul Mediului: Programul Casa Verde va fi deblocat în curând. Toate termenele vor fi prelungite

Avatar
Casa Verde At

Foto: anuntul.ro

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, speră că programul Casa Verde va fi deblocat în câteva zile sau câteva săptămâni și că toate termenele din acest program vor fi prelungite. În acest moment, programul este blocat în urma acțiunii în instanță a unor instalatori care contestă scoaterea lor de pe listele de instalatori agreeați, a spus ministrul la Digi24.

Aproape 90.000 de familii au fost selectate pentru instalarea de panouri fotovoltaice în cadrul programului Casa Verde.

„Este cel mai important lucru pentru mine ca toate acele familii care așteaptă să-și instaleze panouri fotovoltaice pe case să beneficieze de această finanțare. În acest moment, Curtea de Apel Oradea a suspendat programul. Este o decizie pe care Administrația Fondului pentru Mediu a atacat-o cu recurs”, a spus Fechet miercuri seara.

„Speranța mea este ca acest proces, care este extrem de simplu – în care un instalator pretinde că nu a fost înștiințat prin e-mail în legătură cu o solicitare de clarificări, AFM spune că, deși a trimis acel e-mail, nu a primit răspunsul la solicitarea respectivă – speranța mea este că la primul termen instanța va decide și în acel moment vom ști una din două: fie instalatorul nu are dreptate și programul va continua , fie i se dă dreptate și atunci, cu societatea respectivă inclusă în program, din nou vom putea să nu pierdem nicio zi și românii să beneficieze cât mai repede de aceste investiții”, a explicat el.

În România sunt pe rol 5 astfel de litigii.

„Fiind o speță similară, sunt convins că deciziile pronunțate de către instanță vor fi identice. Nu sunt procese complexe. Eu sper să terminăm cât mai repede această situație. E o decizie de instanță. Orice firmă, orice persoană fizică are dreptul să meargă la instanță”, a spus ministrul. „Nu pot să comentez decizia unei instanțe, dar în același timp nu pot să nu mă gândesc la cei aproape 90.000 de beneficiari, familii întregi, care sperau să-și vadă instalate cât mai repede aceste panouri fotovoltaice. Sper să fie chestiune de zile sau săptămâni până când clarificăm această situație”, a spus Fechet.

El a precizat că toate termenele din program vor fi prelungite cu durata în care acesta a fost suspendat.

scroll to top