Închide

Ministrul Muncii: Sigur va fi o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie

Avatar
old people, pensioners, pension

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat, astăzi, că pensiile vor fi majorate sigur de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar pentru o eventuală majorare a acestora cu 10% ar fi de 11 miliarde de lei, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a declarat, la Palatul Parlamnetului, că impactul bugetar pentru o eventuală majorare de 10% va fi de 11 miliarde de lei.

“Impactul ar fi de 11 miliarde de lei pentru o majorare, aşa cum propus în primă fază, cu cel puţin 10%. Este o sumă sustenabilă, identificată din calculele noastre. Discutăm în coaliţie şi luăm decizia finală în termenul cel mai scurt, dar sigur va fi o majorare de la 1 ianuarie, aşa cum a precizat şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă”.

Ministrul a adăugat că atunci când a fost făcută propunerea ca pensiile să crească cu cel puţin 10% a fost identificată şi sursa bugetară.

“Când am făcut această propunere, am identificat şi sursa. Ne-am bazat pe cifre foarte clare, pe cifre care sunt postate pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe execuţia bugetară din cadrul Ministerului de Finanţe”, a menţionat ministrul.

scroll to top