Închide

Mohammad Murad, furios pe UE: De ce nu vin să vadă și nivelul de trai al pensionarilor?

Avatar
Mohammad Murad 1

Foto: businessmagazin.ro

Timp de citire: 2 minute

Omul de afaceri Mohammad Murad subliniază faptul că Uniunea Europeană, înainte de a impune statelor membre reguli cum este cea de liberalizare a preţurilor la energie, ar trebui să vadă şi care este nivelul de trai al oamenilor, respectiv salariile şi pensiile. 

“Eu nu înţeleg un lucru. Oriunde mergem să cerem orice ni se spune‚ conform Uniunii Europene sau legilor europene’. Păi dacă pe de o parte ni se spune că totul vine de acolo, că ne dictează UE  – o dovadă în acest sens este liberalizarea preţurilor la energie – gaze şi curent electric – de ce nu au venit să studieze faptul că un pensionar din România, astăzi, are pensia mai mică decât facturile pe care le are de plătit la un apartament de 2-3 camere. Păi de ce? Dacă ni se spune că noi nu facem corect politica şi vin de afară şi ne impun anumite reguli…”, a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad, la dcnews.ro.

Omul de afaceri Mohammad Murad a povestit la ce preţ pleacă un borcan de zacuscă din fabrică şi cu cât ajunge să se vândă acesta la raftul supermarketurilor.

“Eu sunt un om care trăieşte pe teren. Nu e vorba doar despre turism. Noi avem două fabrici… toate sunt legate. Într-una dintre ele facem zacuscă, pateuri, etc… Pleacă de la noi cu 2,7 lei borcanul şi îl găsim la supermarket cu 7,6 lei. De trei ori preţul. Aceşti doi lei cu care pleacă de la mine înseamnă materia primă, borcanul, fabrica, transport… iar ei pentru faptul că îl pun în magazin, fără să adauge nimic în plus, câştigă de trei ori preţul lui. Îmi mai puteţi spune, în aceste condiţii, că există o regulă de joc în aşa numitul capitalism sălbatic?”, a concluzionat Mohammad Murad.

scroll to top