Închide

Moșteanu, despre “economia” invocată de PNL pentru comasarea alegerilor: “Împrumută un miliard în fiecare zi!”

Avatar
Dreapta Unita Mosteanu

Foto: Ionut Mosteanu Facebook

Timp de citire: 2 minute

Ionuț Moșteanu, lider al deputaților USR și purtător de cuvânt al partidului, a vorbit despre „economia” invocată de PNL în tentativa de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, marți, la B1 TV și susține că liberalii spun „o aberație, o minciună sfruntată, în condițiile în care, cum spuneam și arătam, ei fură în fiecare zi o grămadă de bani, se împrumută un miliard pe zi lucrătoare”.

Întrebat despre declarațiile liberalilor potrivit cărora, prin comasare, s-ar face o economie de 300 de milioane de euro, purtătorul de cuvânt al USR a spus: „300 de milioane de euro sunt 1,5 miliarde de lei. Știți cât împrumută ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în fiecare zi lucrătoare? Am făcut noi socoteala. Un miliard pe zi, deci de astăzi până mâine după-amiază va împrumuta Boloș 1,5 miliarde pentru a plăti toate combinațiile baronilor lor, în numele poporului român, și ei vorbesc de această comasare și această economie”.

„Cifrele alea sunt mincinoase și sunt umflate, pentru că au comparat o organizare de alegeri din pandemie cu o organizare de alegeri care nu mai este în pandemie, anul acesta”, a subliniat Ionuț Moșteanu.

Ionuț Moșteanu: „O minciună sfruntată”

„Oricum va trebui să facă mai mult, două secții de votare. Am vorbit cu primari, primarii spun, eu trebuie să fac două secții de votare chiar dacă sunt în aceeași zi (alegerile, n.r.), trebuie să am în aceeași școală una de euro, una de locale, pentru că sunt alte liste, sunt alte reguli. La euro poți vota oriunde în țară, la locale poți vota doar în localitatea în care ai domiciliul. Trebuie să producă urne noi, cabine noi ș.a.m.d.”, a continuat liderul deputaților USR.

„Deci este absolut o aberație, o minciună sfruntată, în condițiile în care, cum spuneam și arătam, ei fură în fiecare zi o grămadă de bani, se împrumută un miliard pe zi lucrătoare. Boloș asta face, ministrul Finanțelor, sunt 200 și ceva de miliarde anul acesta care vor fi împrumutate. Lăsați „prevăzute”, că așa au fost și anul trecut, „prevăzute”, „prevăzute”, că ei așa au făcut și legea bugetului, o lege mincinoasă”, a mai declarat Ionuț Moșteanu.

scroll to top