Închide

Moștenirea lui Steve Jobs continuă să triumfe: Apple, cel mai valoros brand din lume

Avatar
macbook, apple, imac

Fotografie de Firmbee pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Apple a devenit cel mai valoros brand din lume, pentru prima dată din 2016, după ce a depășit Amazon, Google şi Microsoft, conform clasamentului din 2021 Brand Finance Global 500, realizat de compania de consultanţă Brand Finance din Londra, transmit DPA și iMore.

Apple a depășit Amazon și Google și a revendicat titlul de cel mai valoros brand din lume pentru prima dată din 2016, potrivit ultimului raport al Brand Finance. Apple trebuie să mulțumească strategiei sale de diversificare pentru o creștere impresionantă a valorii mărcii cu 87% până la 263,4 miliarde de dolari SUA și poziția sa în topul clasamentului Brand Finance US 500 2021 și al Brand Finance Global 500 2021, transite Brand Finance.

Știrea vine cu câteva ore înainte de anunțarea câștigurilor Apple pentru T1, unde se așteaptă să anunțe câștiguri de peste 100 miliarde de dolari.

Moștenirea lui Steve Jobs continuă să curgă prin Apple, inovația fiind încorporată în ADN-ul mărcii. Pe măsură ce Apple revendică titlul de cel mai valoros brand din lume de la Amazon la cinci ani de când a ocupat ultima dată această poziție, asistăm încă o dată la Think Different. De la Mac la iPod, la iPhone, la iPad, la Apple Watch, la servicii de abonament, la infinit și nu numai, a declarat Laurence Newell, Brand Finance Americas Managing Director.

Valoarea brandului Apple a atins 263,4 miliarde de dolari, podiumul fiind completat de Amazon, cu 254,2 miliarde de dolari, și Google, cu 191,2 miliarde de dolari. Pe următoarele locuri se află Microsoft, Samsung, Walmart şi Facebook.

Companiile tehnologice reprezintă 14% din valoarea totală de brand în clasamentul din acest an, 47 de branduri având o valoarea combinată de brand de 998,9 miliarde de dolari.

În august, Apple a devenit prima companie americană care a ajuns la o capitalizare bursieră de peste 2.000 de miliarde de dolari

Valoarea brandului Tesla a crescut cu 158%, la 32 miliarde de dolari, acesta fiind brandul cu cea mai rapidă creştere în clasamentul din 2021 Brand Finance Global. Pe locul doi la cea mai rapidă creştere a fost echivalentul chinez al Amazon, Alibaba.com. Valoarea acestui brand a urcat cu 108%, la 39,2 miliarde de dolari.

Printre cele mai valoroase branduri din industria auto se află Toyota (59,5 miliarde de dolari) şi Mercedes-Benz ( 58,2 miliarde de dolari).

scroll to top