Închide

Musk amenință cu un “proces termonuclear” după ce marile companii americane au suspendat reclamele pe X

Avatar
elon musk, space, elon

Fotografie de IJRO pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Elon Musk a declarat că va intenta un “proces termonuclear” împotriva Media Matters și a altor persoane, după ce marile companii americane și-au suspendat publicitatea pe site-ul său de socializare din cauza preocupărilor legate de antisemitism, potrivit The Guardian.

Media Matters, organizația de supraveghere a presei, a declarat la începutul acestei săptămâni că a descoperit că reclamele corporative ale IBM, Apple, Oracle și Xfinity de la Comcast au fost plasate alături de conținut antisemit, inclusiv cele care îl elogiau pe Adolf Hitler și pe naziști.

Acest lucru a determinat o serie de nume mari din domeniul tehnologiei și al mass-media să anunțe că își vor retrage reclamele. Printre acestea s-au numărat și Warner Brothers, Paramount și Disney.

“În secunda în care se va deschide tribunalul luni, X Corp va intenta un proces termonuclear împotriva Media Matters și a TUTUROR celor care au complotat la acest atac fraudulos împotriva companiei noastre”, a declarat Musk într-o postare pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Miercuri, Musk a fost de acord cu o postare pe X care susținea în mod fals că evreii alimentează ura împotriva albilor, spunând că utilizatorul, care a făcut referire la teoria conspirației “marelui înlocuitor”, spunea “adevărul real”.

“Săptămâna aceasta, Media Matters for America a postat un articol care a denaturat complet experiența reală de pe X, într-o altă încercare de a submina libertatea de exprimare și de a induce în eroare agenții de publicitate”, se arată într-o declarație postată de Musk. “Mai presus de orice, inclusiv de profit, X lucrează pentru a proteja dreptul publicului la libertatea de exprimare. Dar pentru ca discursul să fie cu adevărat liber, trebuie să avem și libertatea de a vedea sau de a auzi lucruri pe care unii oameni le pot considera reprobabile”, a adăugat el.

El nu a făcut referire la furia din jurul tweet-ului său, dar a negat anterior că este antisemit.

Musk a continuat să nege constatările Media Matters.

Apple a fost unul dintre cei mai mari advertiseri ai X și cheltuia până la 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) pe an începând cu noiembrie 2022, când Musk a cumpărat-o, a relatat Bloomberg.

De atunci, a existat o tendință de scădere a advertiserilor X și de scădere a numărului de utilizatori – în timp ce Musk a adus un sistem premium plătit, susținând că a fost pentru a viza roboții de pe site.

Casa Albă s-a alăturat vineri protestelor împotriva tweet-ului lui Musk, printr-o declarație în care a numit-o “o “promovare detestabilă a urii antisemite și rasiste” care contravine valorilor noastre fundamentale ca americani”.

Referindu-se la atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva Israelului, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat “Este inacceptabil să se repete minciuna hidoasă … la o lună după cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust încoace”.

scroll to top