Închide

Musk, dat în judecată de un grup de acționari Twitter. Ce acuzații îi aduc miliardarului?

Avatar
Bitcoin Price News Btc Spike Elon Musk Twitter Bio Gamestop 1390940

Sursă colaj foto: Daily Express

Timp de citire: 2 minute

Un grup de acționari Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat un număr semnificativ de acțiuni din compania de social media în termenul potrivit, potrivit CNBC.

CEO-ul Tesla și SpaceX a dezvăluit pe 4 aprilie că a adunat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor, deoarece investitorii au văzut mișcarea ca un vot de încredere.

Dar anunțul pare să fi venit prea târziu.

Legile comerciale federale dictează că investitorii trebuie să informeze Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare în termen de 10 zile atunci când cumpără peste 5% din acțiunile unei companii.

Musk, care a început să cumpere acțiuni Twitter în ianuarie, ar fi atins această etapă pe 14 martie, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să informeze SEC până pe 24 martie.

Un reprezentant al lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii CNBC.

Procesul, intentat marți la New York de către firma de avocatură Block & Leviton în numele mai multor acționari Twitter, susține că Musk a reușit să cumpere mai multe acțiuni Twitter la un preț dezumflat în perioada dintre depășirea pragului de 5% și dezvăluirea publică a acțiunii sale.

O jumătate de duzină de experți în domeniul juridic și în valori mobiliare au declarat pentru The Washington Post că întârzierea ar fi putut ajuta Musk să obțină 156 de milioane de dolari.

Acțiunile Twitter au urcat cu 27% pe 4 aprilie, după ce a fost dezvăluit faptul că Musk și-a adunat participația de 9,2%, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari.

Acțiunea colectivă a fost depusă în numele investitorilor care susțin că au pierdut din potențialele câștiguri pe care le-ar fi putut realiza dacă Musk și-ar fi dezvăluit mai devreme participația.

„Ceea ce pare limpede este că Elon Musk a ratat termenul de depunere de 10 zile aplicabil în conformitate cu secțiunile 13(d) și 13(g) din Actul privind valorile mobiliare din 1933 pentru a raporta o proprietate de 5% într-o companie publică”, a declarat Alon Kapen, avocat specializat în tranzacții corporative la Farrell Fritz. „Asta i-a oferit 10 zile suplimentare în care să cumpere acțiuni suplimentare (și-a crescut deținerea în acest timp cu un plus de 4,1%) înainte de creșterea prețului pe acțiune care a avut loc când și-a anunțat în cele din urmă participațiile pe 4 aprilie”, a adăugat Kapen.

După dezvăluirea participației sale pe Twitter, Musk a dezvăluit că intenționează să ocupe și un loc în consiliul de administrație al companiei. Totuși, din motive care nu au fost anunțate, acesta a decis să nu ocupe locul.

scroll to top