Închide

Musk se sucește: numărul salariaților Tesla va stagna, cel al angajaților cu ora va crește

Avatar
Tesla Musk

Foto: dw.com

Timp de citire: 2 minute

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a dat înapoi în privinţa concedierilor de la Tesla, afirmând că numărul total al angajaţilor va creşte în următoarele 12 luni, în timp ce numărul salariaţilor va stagna, după ce în urmă cu doar câteva zile spunea că este nevoie de o reducere cu 10% a forţei de muncă, transmite Reuters, citată de news.ro.

”Numărul total al angajaţilor va creşte, dar cel al salariaţilor ar trebui să fie relativ neschimbat”, a scris Musk pe Twitter, într-un răspuns la un cont de Twitter neverificat care a făcut ”o predicţie” că numărul de angajaţi Tesla va creşte în următoarele 12 luni.

Musk a afirmat, într-un e-mail adresat joi directorilor Tesla, care a fost văzut de Reuters vineri, că are un ”un presentiment foarte prost” despre economia SUA şi că trebuie să reducă locurile de muncă cu aproximativ 10%.

Într-un alt e-mail adresat angajaţilor vineri, Musk a spus că Tesla va reduce numărul salariaţilor cu 10%, deoarece a devenit ”supraîncărcat în multe domenii”.

Dar ”numărul de angajaţi cu ora va creşte”, a spus el.

Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 9,2% în urma ştirilor.

Potrivit unui document depus de Tesla la autorităţile de reglementare din SUA, compania şi filialele sale aveau aproape 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021.

Înaintea e-mailurilor sale cu privire la personal, Musk a trimis un e-mail angajaţilor, prin care le-a cerut să se întoarcă la birou pentru cel puţin 40 de ore pe săptămână. Nerespectarea acestui lucru ar fi considerată o demisie, a scris el.

Musk a declarat joi că evenimentul privit inteligenţa artificială al Tesla a fost amânat pentru 30 septembrie şi a spus că un prototip al Optimus, un robot umanoid care este o prioritate a companiei, ar putea fi gata până atunci şi ar putea fi lansat anul viitor.

scroll to top