Închide

Nazare: Acordul de finanţare de 100 mil. de euro, investiţie în şcoli mai sigure, a fost semnat

Avatar
classroom, school, education

Fotografie de Wokandapix pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare a anunţat joi semnarea acordului de finanţare în valoare de 100 de milioane de euro pentru investiţii în şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile, alături de Tatiana Proskuryakova, directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

“Am semnat astăzi acordul de finanţare în valoare de 100 de milioane de euro pentru investiţii în şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile, alături de Tatiana Proskuryakova, directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria. Împrumutul va finanţa integral consolidarea şi modernizarea a peste 55 de şcoli din zone cu risc seismic ridicat, precum şi investiţii integrate în infrastructura şcolară pentru digitalizare şi dotarea unor săli de clasă inteligente”, a scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Acesta a adăugat că implementarea acestui proiect pilot reprezintă un pas important pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale din ţara noastră, fiind în acelaşi timp şi o sursă de sprijin semnificativă pentru autorităţile locale cărora le revine administrarea şcolilor pe care proiectul le vizează.

“România are mare nevoie de investiţii în infrastructura şcolară şi voi face tot posibilul ca educaţia să primească, şi în continuare, finanţarea necesară pentru ca elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii moderne şi sigure”, a mai scris Nazare pe reţeaua de socializare.

Conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor, proiectul implementat de Ministerul Educaţiei are ca obiectiv modernizarea infrastructurii şcolare, prin consolidarea sau construirea şi echiparea a cel puţin 55 de şcoli din mediul urban şi rural din zone cu risc seismic ridicat. Astfel, se va asigura sporirea rezistenţei la dezastre şi la schimbarile climatice, facilitându-se medii de învaţare mai sigure, eficiente energetic şi incluzive pentru elevi şi profesori, precum şi creşterea capacităţii instituţionale pentru viitoare investiţii integrate în şcolile din România.

Proiectul se va implementa pe o perioada de 6 ani, data finală de tragere a sumelor din împrumut fiind 30 iunie 2027. Împrumutul este acordat pe o perioadă de 10 ani, iar rambursarea se va efectua într-o singura tranşă, la data de 1 martie 2031.

scroll to top