Închide

VIDEO Neliniștile debutului | McLaren, „conștientă de potențiale” probleme cu motorul Mercedes

Avatar
Mclaren Mcl35m 3

Foto: @McLarenF1 Twitter

Echipa de Formula 1 McLaren este conștientă că s-ar putea confrunta cu „potențiale probleme” echipată fiind cu noul lor motor Mercedes, dar speră să rezolve orice problemă în timpul testelor de presezon. În acest an, McLaren a revenit la motoarele Mercedes, reunindu-se cu compania care le-a alimentat titlurile mondiale 1998, 1999 și 2008.

În urmă cu șapte ani, McLaren a decis să se despartă de Mercedes după campionatul din 2014, temându-se că unei echipe de clienți nu i se va permite niciodată să concureze pentru titluri cu echipa de uzină, AMG Mercedes Petronas în cauză.

Dar după scurte relații cu Honda și Renault, McLaren s-a întors la Mercedes.

Echipa are la dispoziție doar trei zile de testare pre-sezon pentru a rezolva orice probleme care ar putea apărea cu noul lor partener de motorizare

„Evident, suntem conștienți de provocarea în care ne aflăm în acest moment, în special având în vedere testele limitate care au loc în Formula 1 și întârzierea testului oficial. Dar, trebuie să spun, cu tot ce am văzut până acum, sunt încrezător că vom fi gata pentru teste și pentru noul sezon. Am văzut, mai ales în aceste circumstanțe dificile din această pandemie, o uriașă muncă de echipă între băieții noștri și băieții de la Mercedes din Brixworth.”, a declarat managerul echipei, Andreas Seidl, citat de GPFans.

Inginerul Seidl, cunoscut în lumea Formulei 1 pentru franchețea declarațiilor sale, spune lucrurilor pe nume și vede o provocare imensă comutarea pe noua unitate de putere furnizată de producătorul german de motoare.

“Este, de asemenea, clar, că schimbarea unității de putere în timpul iernii a fost o mare provocare și suntem conștienți de potențialele probleme care ar putea aduce odată cu acest prim test. Dar avem multă experiență în schimbarea recentă a unității de putere. Și băieții de la Mercedes sunt foarte experimentați, așa că mă simt pregătit.”

Reacția lui Daniel Ricciardo după prima ieșire pe circuit pe calea noului parteneriat a fost una pe măsura spuselor lui Seidl, echipa părând pregătită să facă față noului monopost. “Uuuuuuu, Pare rapid”, a declarat australianul în stilul său caracteristic.

Dar, dacă echipa mai are trei zile de testare rămase, Seidl recunoaște că va fi o curbă de învățare abruptă după Marele Premiu Bahrain de la deschiderea sezonului.

„Pentru primele curse vom participa împreună cu Mercedes, în baza noului parteneriat, vom învăța împreună mai ales în aceste prime weekend-uri de cursă, când presiunea este ridicată pentru prima dată,” a spus el.

Încrezător, Andreas Seidl, managerul McLaren, își asumă decizia parteneriatului cu conaționalii de la Mercedes și conchide plin de optimism:

„Este pur și simplu un proces pe care nu îl puteți comanda, dar am fost conștienți de acest lucru când am luat decizia de a merge pe drumul Mercedes. Aștept cu nerăbdare și sunt sigur că vom putea gestiona împreună această provocare”.

scroll to top