Închide

Tutto andrà bene! Atmosfera la Ferrari este deja mai bună decât în anul de coșmar

Avatar
Ferrari 2021

Foto: F1.com

Timp de citire: 3 minute

După o „atmosferă bizară” la Ferrari în 2020, lucrurile încep deja să se schimbe în bine înaintea debutului de sezon, potrivit lui Charles Leclerc, care spune, citat de F1.com, că el și noul coechipier Carlos Sainz au stabilit deja o relație de lucru bună. Ferrari a căzut pe locul șase în campionat în 2020 – cel mai prost final din 1980 încoace – și nu a reușit să câștige nicio cursă, pentru prima dată din 2016.

Sezonul în care Sebastian Vettel a pilotat știind că va fi ultimul său an cu Scuderia a fost unul dezastruos. În mai 2020, italienii au decis să mizeze pe tânărul Carlos Sainz pentru a-l înlocui pe multiplul campion german încă din sezonul 2021.

Având în vedere așteptările lor mari, Leclerc a declarat în timpul testelor de presezon că atmosfera a fost “ciudată” la Ferrari anul trecut, dar lucrurile arată cu siguranță mai bine pentru 2021.

„Cred că la început a existat o atmosferă ciudată, la început în 2020, când ne-am dat seama de realitatea lucrurilor care era mult mai rea decât ne așteptam. Dar foarte repede, mentalitatea s-a schimbat și a existat o motivație imensă pentru a încerca să revenim acolo unde vrem să fim”, a explicat el.

Un alt factor în perspectiva pozitivă pentru Ferrari este sosirea lui Sainz de la McLaren, Leclerc împărtășind câteva cuvinte amabile despre noul său coechipier.

„Ei bine, în primul rând este un tip grozav; cred că nu am petrecut niciodată atât de mult timp cât am fost cu el înainte de a începe sezonul cu alți colegi de echipă, așa că da, ne înțelegem foarte, foarte bine și lucrăm bine împreună”, a explicat Leclerc.

Sigur pe valoarea sa, dar conștient și pe experiența dobândită de colegul său la un alt nume de glorie al Formulei 1, echipa britanică McLaren F1, Leclerc a completat:

“Carlos aduce și experiență de la alte echipe, care este foarte interesantă și asta ne oferă noi drumuri de explorat. Cred că mentalitatea echipei în sine este încă la fel de motivată ca anul trecut și [suntem] cu adevărat dispuși să facem eforturi pentru a avea zile mai bune în curând. De asemenea, Carlos are talent și este interesant să vedem datele pe care le are pe mașină și să le comparăm, chiar dacă este destul de dificil, deoarece condițiile se schimbă destul de mult de dimineață până după-amiază [- n.r. făcând referire la cele două sesiuni de teste de pe parcursul zilei în Bahrain]. Sunt lucruri interesante de văzut, dar da, abia aștept să fiu în mașină în același timp cu el pentru o comparație corectă”, a spus monegascul.

Când a fost întrebat dacă va prelua rolul de lider al echipei în acest sezon, în ciuda faptului că se împacă bine până acum, Leclerc a dezvăluit că perechea va fi liberă să duce lupte reciproc pe pistă în acest sezon.

Charles Leclerc a petrecut doi ani la Ferrari, dar Sainz, în vârstă de 26 de ani, a petrecut deja șase sezoane în Formula 1.

„Ei bine, dar am petrecut mai mult timp la Ferrari decât Carlos, așa că am mai multă experiență cu Ferrari”, a spus Leclerc zâmbind. „Nu cred că există un lider clar și cred că [directorul echipei] Mattia [Binotto] a spus asta clar. Sunt aici în Formula 1 pentru a lupta împotriva celor mai buni și cred că Sainz este extrem de talentat și ne vom împinge unul pe celălalt pe drumul cel bun. Dar așa cum a menționat echipa, nu există un număr unu clar sau un număr doi”.

Pentru noi, privitorii și fanii Formulei 1, asta nu poate decât să ne bucure și să așteptăm prima bătălie interesantă în cadrul echipei în prima cursă a sezonului. Vom vedea dacă Ferrari are forța de a se întoarce complet la forma cu care și-a obișnuit suporterii săi pătimași. Ar trebui să ne facem o idee atunci când Bahrainul găzduiește primul Mare Premiu din 2021, la sfârșitul lunii martie.

Analizele la cald ale testelor Formula 1 din presezon, desfășurate tot în Bahrain, le puteți citi aici:

ZIUA 1: Ziua cea Dintâi | Testele de Formula 1 din Bahrain, debut pe o furtună de nisip – REZULTATE

ZIUA 2: A doua zi de teste F1 în Bahrain. Vettel, Hamilton, primii de la coadă. Cine e liderul?

ZIUA 3: Honda strălucește în Bahrain. Dominația Mercedes, mai fragilă ca oricând. REZULTATE finale F1

scroll to top