Închide

Nelu Tătaru: Cea de-a patra etapă de relaxare, programată la 1 iulie, va fi amânată

Avatar
covid-19, mask, protection

Fotografie de fernandozhiminaicela pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că cea de-a patra etapă de relaxare a unor măsuri, programată de la 1 iulie, va fi amânată. Decizia aparține Grupului de suport tehnico-știintific, în condițiile în care în ultimele două săptămâni a crescut semnificativ numărul de noi cazuri de coronavirus, după cea de a treia etapă de relaxare a unor restricții.

Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului de suport tehnico-știintific și s-au evaluat cele două săpămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a numărului de cazuri la ATI, a numărului de decese. Propunerile sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. O parte dintre concetățenii noștri nu au respectat aceste reguli impuse și am văzut o creștere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele existente în spitale. S-a decis în Grupul tehnic amânarea celei de a patra etape de relaxare, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Ministrul a declarat că valul 1 al pandemiei nu a trecut.

Noi nu am terminat valul 1 al bolii. Ceea ce se întâmplă acum este o recrudescență a nerespectării regulilor. Concetățenii noștri să se uite în jur, să vadă ce este în secțiile de terapie intensivă din spitale, să vadă că se poate deceda la 31 de ani fără comorbidități, a mai declarat ministrul Sănătății.

Tătaru a declarat că autoritățile voir putea lua în calcul măsuri de relaxare după o săptămână în care se observă o scădere constantă a numărului de îmbolnăviri.

În perioada următoare, văzând că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecared intre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare.

scroll to top